Ring til os
E-mail

Pårørende til voksne med autisme og ADHD på Sjælland

Pårørende til voksne med autisme og ADHD 26. februar 2024

Kurset henvender sig til pårørende over 18 år til voksne med autisme og ADHD/ADD. 
 

Mange bliver diagnosticeret i en sen alder, og det kan være meget svært for de pårørende at forstå og for nogle at acceptere, at der er en diagnose på spil.

Andre har haft diagnosen i mange år, men bliver måske først udfordret i forbindelse med at skulle flytte hjemmefra og lære at stå på egne ben.

Mange pårørende mangler viden om - og forståelse for - diagnoserne og ønsker således, at de på en eller anden måde kan blive bedre til at støtte, forstå eller stille krav til deres relation.

Som pårørende kan man have oplevelsen af, at det er de pårørende, der laver det hele i hjemmet eller konstant går på listefødder for at undgå en nedsmeltning.

Pårørende kan samtidig have en følelse af at være bange for at stille krav eller i det hele taget at tage snakken om det, der er svært.

Kort om kurset

Kurset består af 4 moduler på hver 3 timer ad gangen. Modulerne afvikles på følgende datoer: 26. februar, 4. marts, 11. marts og 18. marts 2024. 


Kursisterne vil på det fire dage lange forløb blive undervist af den kompetente og meget erfarne speciallærer Gitte Isager-Sally.

Kursets indhold 

 • Overordnet fokus: Hvad vil det sige at have autisme og/eller en ADHD/ADD-diagnose som voksen?
 • Oplæg om hjernen: Hvorfor er det, at deres hjerner reagerer anderledes?
 • Hverdagsstrategier: i forhold til forskellige emner.
 • Kommunikation: Det er ofte en svær ting, især hvis den ene part er meget konkret opfattende. Det kan også være svært, hvis man er udfordret i forhold til temperamentsstyring eller bliver styret af sine følelser.
 • Opgaver i hjemmet: Det kan medføre mange diskussioner, så vi gennemgår nogle strategier, der kan hjælpe med at få det struktureret og gøre det nemmere at få det gjort
 • Aftaler: Kan give anledning til mange misforståelser. Vi taler om, hvad man skal være opmærksom på, uanset om der er behov for impulsive aftaler eller om der er behov for, at alt skal skrives i kalender, før det gælder.
 • Sociale arrangementer: Det kan virke helt uoverskueligt. Hvordan kan man få en god oplevelse ud af det uden at blive helt drænet for energi, eller hvornår skal man acceptere, at de ikke deltager i alle arrangementer.


Erfaringsudveksling

Som en del af kurset bliver tid til erfaringsudveksling hver gang, vi er samlet. Mange pårørende føler, at de sidder alene med deres udfordringer med en relation. Så det at kunne dele gode og svære oplevelser med andre er meget givende og ofte savnet.


Ønsker fra jer

Hvis der blandt kursusdeltagerne er ønsker til emner der skal tages op, så er der mulighed for det.

Praktiske oplysninger

Kurset varer i alt 12 timer fordelt på fire moduler, og undervejs vil der være en sandwich, te, kaffe og snacks. Du får udleveret materialer på kurset, og efter kurset får du alle materialerne i pdf-format. 

 • Kursus: Pårørende til voksne med autisme og ADHD på Sjælland.
 • Dato: 26. februar, 4. marts, 11. marts og 18. marts 2024. 
 • Tid: Kl. 17.30 – 20.30.
 • Sted: Molis, Nørre Voldgade 88, 3. sal, 1358 København K. 
 • Målgruppe: Voksne pårørende til voksne med autisme, ADHD/ADD og/eller ASF. Det kan være ægtefæller, kærester, forældre, søskende, bedsteforældre, børn (over 18 år), venner eller andre relationer.
 • Deltagerantal: Op til 15 deltagere.
 • Underviser: Speciallærer Gitte Isager-Sally.
 • Pris: Kr. 3.790,- inkl. materialer og forplejning.

Tilmeld dig kurset her


Tilmelding via EAN

Ønsker du at betale via EAN skal du udfylde den relevante information herunder. Tilmelding er bindende og kan ikke fortrydes; læs mere om vores handelsbetingelser her.

Information om deltager:

Faktura skal fremsendes til:

Ved tilmelding samtykker du til vores privatlivspolitik.

Spørgsmål

Har du spørgsmål til kurset, er du meget velkommen til at kontakte Gitte Isager-Sally på 30 20 89 71. Du kan også skrive til os på info@molis.dk.

Hvis du ønsker at holde øje med, hvornår kurset udbydes næste gang, eller hvilke andre kurser vi udbyder, er du velkommen til at tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Ring 29 80 29 90