Ring til os
E-mail

Bedsteforældre til børn med autisme d. 27. og 28. august 2024 på Sjælland

Som bedsteforælder vil man gerne det bedste for sit barnebarn. Men når barnebarnet har autisme, kan det være svært at være bedsteforælder, og det kan være svært at vide, hvordan man bedst kan være der for sit barnebarn.


Dette kursus er målrettet bedsteforældre til børn og unge med autisme (infantil autisme, atypisk autisme, Aspergers syndrom og GUU/GUA). På kurset gennemgår vi viden om autisme, hvordan autisme udtrykker sig, hvad børn og unge med autisme og deres familier har behov for, og hvordan man bedst kan være bedsteforælder, når der er autisme i familien.

Som bedsteforælder kan det være svært at forstå barnets særlige adfærd og behov, og det kan være svært at tolke de signaler, som barnet sender. Formålet med kurset er at få større viden og flere strategier og redskaber til at håndtere situationen og problematikkerne, så man føler sig bedre rustet til at være bedsteforælder for et barn med autisme.
 

”Allerførst vil jeg gerne rose og takke dig for et fantastisk kursus for bedsteforældre, som jeg var så heldig at deltage i onsdag den 27.6. Det var et fantastisk godt sammensat og gennemført program, hvor jeg blev klogere, fik indblik i andres erfaringer, fik luftet mine bekymringer – men først og fremmest følte mig klædt endnu bedre på til at være sammen med mit barnebarn, da jeg tog hjem. SÅ STOR TAK FOR DET.

Citat af bedsteforælder til barn med autisme
 


Målgruppe

Målgruppen for kurset er bedsteforældre til børn med en autismespektrumtilstand i alderen 3-25 år. Kurset vil være en vekselvirkning mellem oplæg og refleksion, hvor man har mulighed for at stille spørgsmål og møde andre bedsteforældre i samme situation, som man kan dele erfaringer og gode råd med.

Vi anbefaler, at det så vidt muligt er begge bedsteforældre, der deltager i kurset, hvis det er en mulighed. Vores erfaring er, at den største hjælp til både barnet med autisme og omgivelserne (bedsteforældre såvel som forældre) er en fælles forståelse. Det er derfor meget givende, at begge bedsteforældre deltager på kurset og får en fælles problemforståelse og et fælles sprog for situationen.
 

Formål

Formålet med kurset er at give kursusdeltagerne en større viden om og forståelse for, hvad autisme er, og hvordan det kan opleves at være bedsteforældre.

Formålet er ligeledes at give redskaber og strategier, så man får større viden om, hvordan man bedst støtter barnet med autisme, samtidig med at man kan være der på sin egen måde som den person, man er og med de værdier, man har.

Slutteligt er formålet at give mulighed for at møde andre i samme situation, som man kan dele erfaringer med og blive inspireret af. Derfor tilbyder vi også muligheden for, at man på andendagen kan blive og spise frokost efter kurset, hvor der er mulighed for at snakke med de andre kursusdeltagere. Dette er et tilbud, som det er frivilligt, om man ønsker at deltage i. Ved tilmelding til kurset må du/I derfor gerne skrive, om du/I ønsker at deltage i frokosten på andendagen.
 

På dette kursus vil du derfor få:

 • Viden om, hvad autisme er, og hvordan autismen viser sig hos barnet.
 • Viden om, hvordan stress udtrykker sig hos børn med autisme, og hvordan man håndterer det; herunder hvordan man forstår angst, depression og udadreagerende adfærd.
 • Viden, om hvilke tilgange der virker for børn med autisme, og hvorfor de virker.
 • Nye redskaber til at støtte dit barnebarn med autisme og de udfordringer, dette kan medføre.
 • Mulighed for at høre andres erfaringer og dele dine egne erfaringer (hvis du ønsker det).
 


Praktiske oplysninger

Kurset varer seks timer fordelt over to dage, og undervejs vil der være te, kaffe og snacks. Onsdag, når kurset slutter, vil der blive serveret frokost, hvor det også er muligt at blive og tale med de andre deltagere. Du får udleveret materialer på kurset, og efter kurset får du alle materialerne i pdf-format.

 • Kursus: Bedsteforældre til børn med autisme.
 • Dato og tid: Kurset er fordelt over to dage: Tirsdag d. 27. august 2024 kl. 13.00-16.00 og onsdag d. 28. august kl. 9.30-12.30.
 • Sted: Molis, Solrød Center 33, 1. sal, 2680 Solrød Strand. Tryk her for rutevejledning, som du kan printe (indstil GPS til Solrød Center 21). Bemærk, at der ikke er handicapvenlige faciliteter. 
 • Målgruppe: Bedsteforældre til børn med autisme.
 • Deltagerantal: Max. 26 deltagere.
 • Underviser: Autoriseret psykolog Louise Isager.
 • Pris: Kr. 2.000,- pr. deltager inkl. materialer og forplejning.
 • Tilmeldingsfrist: Tirsdag den 20. august 2024.
     
Tilmeld dig kurset her


Tilmelding via EAN

Ønsker du at betale via EAN skal du udfylde den relevante information herunder. Tilmelding er bindende og kan ikke fortrydes; læs mere om vores handelsbetingelser her.

Information om deltager:

Faktura skal fremsendes til:

Ved tilmelding samtykker du til vores privatlivspolitik.

Spørgsmål 

Har du spørgsmål til kurset, er du meget velkommen til at kontakte Louise Isager på mail: louise.isager@molis.dk.

Hvis du ønsker at holde øje med, hvornår kurset udbydes næste gang, eller hvilke andre kurser vi udbyder, er du velkommen til at tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Ring 29 80 29 90