Ring til os
E-mail

#neurodiversityatwork

Neurodiversitet på arbejdspladsen

Arbejdspladser, ledere og medarbejdere mangler viden om og forståelse for deres neurodivergente kollegaer og medarbejdere.

Neurodivergente medarbejdere er en overset ressource på arbejdsmarkedet. Udover at det har mærkbare samfundsøkonomiske konsekvenser ikke at udnytte neurodivergente menneskers lyst og potentiale til at indgå i et velfungerende arbejdsliv, har det ikke mindst alvorlige konsekvenser for den enkeltes trivsel og livskvalitet at befinde sig på en arbejsplads, som mangler viden om og forståelse for, hvordan man som arbejdsplads indretter et så inkluderende miljø som muligt med henblik på at imødekomme den neurodivergente medarbejders behov.


I Molis møder vi dagligt neurodivergente mennesker, som er endt i alvorlig mistrivsel af at befinde sig på en arbejdsplads, som ikke har forståelse for de særlige hensyn, det kræver, at varetage et arbejde på normale – neurotypisk tilpassede – vilkår; muligvis fordi arbejdspladsen simpelthen mangler helt basal viden om, hvad det vil sige at være neurodivergent. Men vi møder også lederen, som ønsker at kvalificere sin egen og sine medarbejderes viden om neurodivergens med henblik på at kunne møde deres neurodivergente medarbejder og kollega bedst muligt til gavn for alle parter.

Derfor vil vi også gerne hjælpe jeres virksomhed med at skabe en rummelig og inkluderende arbejdsplads for neurodivergente såvel som neurotypiske medarbejdere funderet på højtspecialiseret viden og mange års erfaring.

Vi hjælper med at få arbejdspladsen til at fungere i alle aspekter henseender af arbejdslivet – herunder den fysisk indretning af arbejdspladsen, indretning og planlægning af arbejdsliv og -opgaver, ledelse af den neurodivergente medarbejder og teamet omkring og meget mere.

Er I interesserede i at høre nærmere om, hvordan Molis kan hjælpe jer med at skabe en inkluderende arbejdsplads og understøtte arbejdet med neurodiversitet i jeres virksomhed, er I velkomne til at kontakte specialkonsulent og kommunikationsansvarlig Emma Louise Thomson på emma.thomson@molis.dk eller 49 40 98 33.
 

Ressourcer

I løbet af den kommende tid opdateres denne side løbende med materialer og ressourcer, som I er velkomne til at bringe i anvendelse på jeres arbejdsplads:
 
I mellemtiden vil vi anbefale jer følgende fem konkrete råd til at inkludere neurodivergente medarbejdere på arbejdspladsen:
 
  • Forbedr jeres rekrutteringspraksis: Brug alternative evalueringsmetoder såsom praktiske opgaver, forlængede prøveperioder eller arbejdssimulationer for bedre at vurdere kandidaters reelle evner.
     
  • Skab strukturerede støttesystemer: Implementer mentorprogrammer, "arbejds-buddies" og jobcoaches for at hjælpe neurodivergente medarbejdere med at tilpasse sig arbejdspladsens forventninger.
     
  • Tilpas arbejdsmiljøet til neurodivergentes behov: Tilpas de fysiske arbejdsforhold ved at stille støjreducerende hovedtelefoner, private arbejdsområder eller justerbar belysning til rådighed for at mindske sensorisk overbelastning og overvej at tilbyde fleksible arbejdsordninger såsom fjernarbejde eller personligt tilpassede arbejdstider.
     
  • Facilitering af en inkluderende arbejdskultur: Uddan ledere og medarbejdere i at forstå og imødekomme deres neurodivergente kollegaer.
     
  • Udvid karriereudviklingsmulighederne: Sikr, at præstationsvurderinger tager højde for individuelle arbejdsstile og styrker i stedet for udelukkende at basere sig på neurotypiske kommunikations- og sociale forventninger.

På tværs af vores sociale medier anvender vi hashtagget #neurodiversityatwork til at udbrede vores arbejde med at skabe et rummeligt og inkluderende arbejdsmarked og arbejdsliv for alle neurotyper.

Følg med på vores sociale medier (LinkedIn, Instagram og Facebook) og tilmeld jer vores nyhedsbrev for at blive opdateret på ny viden og tiltag her.
 


Vores team

Vores #neurodiversityatwork–team består af administrerende direktør Karsten Uldal, autoriseret psykolog og faglig direktør Ea Carøe, læge og specialkonsulent Marie Persiani, specialkonsulent og kommunikationsansvarlig Emma Louise Thomson samt Clara Fisker, studentermedhjælper i Molis.

 

Karsten Uldal

Administrerende direktør 

Karsten har omfattende ledelses- og direktionserfaring fra sine poster som blandt andet direktør ved DTU Executive Business School, vicedirektør ved DTU Learn for Life og direktør i Combinus A/S.

Karsten har bred erfaring med offentlige instanser fra sin tid som leder for folke-, gymnasie- og erhvervsskoler, ligesom han har været operativ leder i Forsvaret. Karsten har desuden været en del af start up-verdenen i mere end 20 år og har været founder, rådgiver og bestyrelsesformand i diverse bestyrelser – alle med fokus på mennesker og teknologi.

Karstens erfaring som rådgiver og coach giver ham en unik – og international – indsigt i de fleste brancher.

Læs mere om Karsten her.

Ea Carøe

Psykolog, faglig direktør og stifter af Molis

Ea Carøe stiftede Molis i 2016 med det formål at gøre en positiv forskel for mennesker og øge trivslen og livskvaliteten for den enkelte ved at skabe en psykologisk praksis med specialiseret viden om autisme og ADHD. 

Ea har qua sin omfattende erfaring som praktiserende psykolog på autismeområdet været medforfatter på flere bøger, deltaget som faglig ekspert i forskellige paneler, debatter og artikler, ligesom hun har rådgivet både offentlige og private instanser om autisme og ADHD.

Ea er uddannet psykolog (cand.psych.aut.) fra Københavns Universitet og autoriseret af Psykolognævnet.

Marie Persiani

Læge og specialkonsulent 
Marie Persiani er uddannet læge fra Aarhus Universitet i 2011. Hun har som sociallæge og tidligere sundhedskoordinator mange års praktisk erfaring med arbejdsrettet rehabillitering med særligt fokus på neurodiversitet på arbejdspladsen. 
 
Marie har ud over sin lægefaglige baggrund mangeårig arbejdserfaring fra det brede arbejdsmarked, der har givet hende bred indsigt i forskellige brancher. 
 
Marie tilbyder rådgivning til erhvervslivet, kommunale og private instanser og karrierefokuseret psykoedukation for mennesker med autisme eller ADHD. 


 

Emma Louise Thomson 

Specialkonsulent og kommunikationsansvarlig
Emma Louise Thomson er cand.mag. i sprogpsykologi fra Københavns Universitet. Emma er ansvarlig for kommunikation, vidensindhentning og -formidling samt forskningssamarbejder.  

Telefon: 49 40 98 33
Mail: emma.thomson@molis.dk


 

Clara Fisker

Psykologisk rådgiver og koordinator – studentermedhjælper
Clara Fisker er kandidatstuderende på psykologi ved Københavns Universitet. Clara tilbyder terapi og rådgivning (til reduceret pris) i vores afdeling i København. Clara håndterer også henvendelser på mail og telefon for Molis.  



Om Molis

Molis er en privat psykologisk praksis med speciale i autisme og ADHD.

Vi arbejder inden for det psykologiske og det pædagogiske område med rådgivning, terapi, uddannelse og supervision.

Vores mål er at gøre en positiv forskel for neurodivergente mennesker og at øge trivslen og livskvaliteten for den enkelte ved at anvende vores specialiserede viden om og mangeårige erfaring med autisme og ADHD.

Vi tror på, at vi ved at lære os selv – vores tanker, følelser og handlinger – bedre at kende kan få større livskvalitet, trivsel og glæde i hverdagen. Ligeledes kan vi som nære relationer, kollegaer, ledere og omgivelser i det hele taget blive bedre til at rumme og forstå neurodivergens, når vi får mere viden og derigennem større forståelse.
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Kontakt os på info@molis.dk