Ring til os
E-mail

​​​​​​​Økonomiske støtteordninger

Økonomiske støtteordninger, der kan bruges hos Molis

Herunder finder du en oversigt over, hvilke økonomiske støtteordninger der kan bruges hos os.

Ønsker du gratis rådgivning, henviser vi til en af de mange andre tilbud, der findes rundt omkring i Danmark, og som vi har lavet en oversigt over længere nede på siden. 

Psykologisk rådgivning til reduceret pris

Hos Molis har du mulighed for at få terapeutiske og rådgivende samtaler til nedsat pris hos vores psykologstuderende, der læser på sidste del af kandidatuddannelsen i psykologi. Kontakt os uforpligtende for nærmere oplysninger.

Kommunalt tilskud til psykologhjælp

Det er muligt at søge kommunen om helt eller delvist tilskud til psykologbehandling via din bopælskommune, hvilket gøres gennem egen sagsbehandler eller via Borgerservice i kommunen. Om tilskuddet bevilges afhænger af en individuel, økonomisk beregning. Du er velkommen til at kontakte os for spørgsmål vedrørende de kommunale tilskudsordninger.

Tilskud til psykologsamtaler via private sundhedsforsikringer

Hvis du har en privat sundhedsforsikring, kan du muligvis få dækket udgifterne til behandling af forsikringen. Hvis du ikke selv har tegnet en, kan du undersøge, om du har en forsikring via dit arbejde.

De fleste sundhedsforsikringer dækker 12 årlige psykologbehandlinger, som ofte kan forlænges. Har du en sundhedsforsikring, skal du kontakte dem og fortælle, at du ønsker psykologhjælp. De sender en bekræftelse, som du videresender til psykologen, som afregner direkte med sundhedsforsikringen.

Tilskud til psykologhjælp via forsikrings- & pensionsselskaber

Flere forsikrings- og pensionsselskaber dækker udgifterne til behandling. Hvis du er dækket via din forsikrings- eller pensionsordning, fakturerer vi naturligvis gerne selskabet direkte efter aftale.

Tilskud til behandling via fagforeninger

Der er mulighed for, at din fagforening kan dække udgiften til behandling, særligt hvis dit problem er arbejdsbetinget.

Tilskud til behandling via dit Mastercard

Mange kan via deres Mastercard få dækket psykologsamtaler. Kontakt gerne din bank for nærmere oplysninger om, hvilke forskringsbestemmelser der gælder for dit Mastercard.

Tilskud til behandling via Sygesikring Danmark

Sygesikringen Danmark tilbyder tilskud til behandling ud fra bestemte kriterier til visse grupper. Vi anbefaler, at du kontakter Sygesikringen Danmark for at høre, om du er berettiget til tilskud.

Tilskud via legater

Via Legatbogen.dk kan du også søge efter mulige legater, som kan dække udgiften til behandling.

Via Fundraising.how kan du få hjælp til at søge legater, der kan dække udgifter. 

Hvis du ønsker at benytte et af ovenstående tilbud, beder vi dig oplyse os om det ved din henvendelse.
 


Gratis psykologbehandling og rådgivning

Vi har samlet nogle af mulighederne for gratis psykolog eller rådgivning herunder i forskellige kategorier. Du kan klikke på rådgivningstilbuddets navn for at komme videre til deres hjemmeside med nærmere information om tilbuddet.

Vi holder løbende siden opdateret, men hvis du opdager fejl, som vi ikke selv har set, må du meget gerne gøre os opmærksom på det, ligesom du meget gerne må fortælle om eksisterende tilbud, som ikke er herunder på listen.

Vær venligst opmærksom på, at vi ikke kan yde rådgivning om nedenstående tilbud, men at du skal henvende dig direkte til det sted, der er linket til herunder. 
 

Gratis psykologhjælp/samtaler til unge og studerende:

  • Psykologisk SamtalecenterPsykologisk Samtalecenter tilbyder gratis psykologisk rådgivningstilbud til unge og studerende i København, der oplever problemer i hverdagen. Terapeuterne i Psykologisk Samtalecenter er uddannede psykologer og kandidatstuderende på psykologistudiet på Københavns universitet.
  • StudenterrådgivningenEr du studerende på en lang eller mellemlang videregående uddannelse, kan du kontakte Studenterrådgivningen, der tilbyder gratis rådgivning og psykologhjælp til studerende. Studenterrådgivningen har afdelinger i hele landet: København, Roskilde, Odense, Esbjerg, Aalborg, Århus, Kolding.
  • HeadspaceHeadspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. Der er afdelinger i hele landet: Aalborg, Aarhus, Billund, Esbjerg, Helsingør, Herning, Horsens, København, Odense, Roskilde og Rødovre.
  • Ensommig: Bedre Psykiatri har lanceret denne rådgivningsside til personer mellem 12 og 17 år, som har psykisk sygdom tæt på. Eksempelvis forældre eller søskende. 
 

Gratis psykolog- og rådgivningstilbud i Region Hovedstaden:

 

Gratis psykolog- og rådgivningstilbud i Region Nordjylland

  • Universitetsklinikken – Psykologisk klinik i Aalborg: Universitetsklinikken ved Aalborg Universitet har siden 2001 tilbudt gratis samtaleterapeutisk behandling til borgere i Nordjylland. Behandlingen varetages af studerende på den sidste del af psykologistudiet. Sideløbende får de studerende tæt vejledning og supervision af Universitetsklinikkens stab. Tilbuddet er rettet mod personer med eksistentielle problemer, identitets- eller livskriser, sorgreaktioner, angst, depression eller spiseforstyrrelse i lettere til moderat grad.
 

Gratis psykolog- og rådgivningstilbud i Region Midtjylland

  • Århus kommune: Siden marts 2016 har det været muligt for alle unge mellem 15 og 27 år at modtage gratis kommunal psykologhjælp i Århus kommune.
  • Favrskov kommune: Favrskov Kommune tilbyder gratis psykologhjælp til unge mellem 15 og 25 år.
  • Gallo Kriserådgivning: Gallo kriserådgivning ligger i Århus. Kriserådgivningen tilbyder samtaleterapi, økonomisk rådgivning og har desuden et værested, hvor man kan have socialt samvær. Alle tilbud er gratis og uden ventetid.
 

Andre gratis rådgivningstilbud:

  • Psykiatrifonden: Psykiatrifonden tilbyder flere forskellige rådgivningstilbud, som du kan læse mere om på deres hjemmeside, hvor du også kan få viden og gode råd om psykiske sygdomme og diagnoser.
  • Sind – Landsforeningen for psykisk sundhed: Du kan ringe til SINDs landsdækkende telefonrådgivning på 70 23 27 50 og få hjælp. SINDs landsdækkende rådgivning er åben for psykisk sårbare og pårørende 60 timer om ugen. Alle er velkomne til at ringe. Åbningstiden er klokken 11.00-22.00 mandag til fredag og klokken 17.00-22.00 om søndagen.  Ved telefonerne sidder erfarne psykologer, socialrådgivere eller andre, som har faglig eller personlig viden om, hvad det vil sige at have psykisk sygdom tæt inde på livet – enten som sindslidende eller pårørende. Rådgivningerne er at finde i Aarhus, Odense, København og Hillerød, men de er alle koblet til samme telefonnummer. Derfor: Hvis en rådgiver er optaget i en by, stiller telefonen automatisk videre til en anden. Derfor vil der altid – inden for åbningstiden – være en stemme klar til at hjælpe dig.
  • Ungdommens Røde Kors – Mentoring og rådgivning: Tilbyder forskellige gratis rådgivnings- og støttetilbud.
  • EN ANDEN SNAKEN ANDEN SNAK tilbyder gratis psykologhjælp i form af psykoanalytiske samtaler i København og Albertslund. Uanset om du er studerende, arbejdsnarkoman, pensionist, ung eller gammel, tilbyder EN ANDEN SNAK gratis, anonyme samtaler med erfarne frivillige med psykologisk og psykoanalytisk baggrund.
  • Psykiatriske skadestuer: Ved brug for akut psykiatrisk hjælp skal du henvende dig til egen læge eller vagtlægen/akuttelefonen, som kan henvise dig til en visiteret psykiatrisk modtagelse, hvor du kan få yderligere hjælp. De psykiatriske modtagelser har åbent døgnet rundt.
  • ADHD-foreningens gratis rådgivning: ADHD-foreningen tilbyder telefonrådgivning med både socialrådgivere og frivillige rådgivere.
 

Ved autisme:

  • Din Rådgivning: Din Rådgivning er et gratis, åbent og anonymt tilbud til dig, der bor i Københavns kommune og er i alderen 18-65 år og har en autismediagnose eller anden diagnose/funktionsnedsættelse.
  • Autismeforeningen: Se nærmere på foreningens hjemmeside for information om rådgivningsmuligheder. 


 


Ved spiseforstyrrelser og selvskade:

  • Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade (LMS)LMS arbejder for mennesker berørt af en spiseforstyrrelse eller selvskade og for deres pårørende. LMS tilbyder rådgivende og støttende samtaler og forskellige typer aktiviteter. LMS befinder sig i København, Næstved, Odense, Sønderborg, Århus og Aalborg.
 

Ved angstlidelser:

  • Angstforeningen: Angstforeningen tilbyder forskellige former for rådgivning og støtte blandt andet telefonrådgivning samt selvhjælpsgrupper. I selvhjælpsgrupperne har du mulighed for at møde ligesindede og opdage, at du ikke er alene. Her kan du dele dine tanker og erfaringer, med andre, modtage psykoedukation og arbejde med selvhjælpsmateriale.
  • Angstklinikken i Århus for børn og ungePsykologisk Instituts klinik tilbyder behandling til et antal børn og unge i alderen 7-17 år med angstproblemer som et led i instituttets undervisning. Se de aktuelle behandlingstilbud på klinikkens hjemmeside.
 

Ved sorg, krise og sygdom: 

  • Børn, Unge & Sorg: Børn, Unge & Sorg tilbyder gratis psykologisk støtte og behandling til børn og unge under 28 år, hvis forældre eller søskende er alvorligt syge eller døde. Børn, Unge & Sorg har i alt tre afdelinger i Danmark; Afdeling Hovedstaden (København K), Afdeling Midtjylland (Århus C) og Afdeling Syddanmark (Odense C).
 

Ved selvmordstanker:

  • LivslinienHvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen. Det hjælper at få sat ord på de svære tanker og følelser, du har lige nu. Du kan kontakte Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201 alle årets dage fra kl. 11-04. Du kan skrive til Livsliniens netrådgivning skrivdet.dk. Du kan kontakte Livsliniens chatrådgivning mandag og torsdag kl. 17-21 samt lørdag kl. 13-17.
  • SelvmordsforebyggelsescentreDet er muligt at modtage gratis psykologhjælp, hvis man er selvmordstruet. Man skal have en henvisning fra egen læge til én af de gratis klinikker for selvmordsforebyggelse, som findes over hele landet. Her finder du et samlet overblik over gratis psykologhjælp i selvmordsforebyggelsescentrene i hele Danmark.
 

Ved alkoholproblemer:

  • TUBA: TUBA står for Terapi og rådgivning for Unge som er Børn af Alhoholmisbrugere. TUBA tilbyder gratis hjælp, rådgivning og terapi til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i hjem med misbrug. TUBA har afdelinger landet over og tilbyder blandt andet individuel terapi, gruppeterapi samt mange aftenarrangementer med undervisning eller socialt indhold.
 

Ved seksuelle overgreb:

  • Thora Center: Thora center rådgiver alle, der er berørte af en seksuel overgrebsproblematik. Hos Thora Center kan du få hjælp og støtte til at bearbejde, hvad der er sket, og få hjælp til at opnå en bedre livskvalitet. Thora Center tilbyder rådgivning og behandling, herunder familiebehandling, uden ventetid, støttegrupper samt en bisidderordning.
 

Ved Borderline personlighedsforstyrrelse:

  • Borderlinenetværket – Landsforeningen for BorderlinepersonlighedsforstyrrelseBorderlinenetværket tilbyder, foruden grupper og fora, en rådgivning bestående af recoverede Borderline-lidende, pårørende og rådgivere med psykologiuddannelse. Teamet koordineres af en rådgivningsleder og er klar til at hjælpe med vinkler og råd ift. de kriser og situationer, som de spørgende måtte befinde sig i.
 

Gratis psykologhjælp i psykiatrien via egen læge

Der findes gratis tilbud om psykologhjælp i psykiatrien. Man kan blandt andet få gratis psykologhjælp til behandling af angst, depression, OCD og spiseforstyrrelser. Du skal tale med din egen læge og høre, hvad dine muligheder er, og derefter få en henvisning til relevant behandling.

Er du henvist til psykiatrisk undersøgelse og behandling, har du ret til frit sygehusvalg og i visse tilfælde udvidet ret til undersøgelse og behandling på aftalesygehuse. Aftalesygehusene er privathospitaler og klinikker her i landet samt sygehuse i udlandet, som har en aftale med regionerne om den diagnostiske undersøgelse og/eller behandling, en patient skal have foretaget. Nærmere oplysninger kan fås her.
 

Vær venligst opmærksom på, at vi ikke kan yde rådgivning om de gratis tilbud, men at du skal henvende dig direkte til det sted, der er linket til herover. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Ring 29 80 29 90