Ring til os
E-mail

Vi tilpasser vores metode og terapiform til, hvad der er bedst for dig

Vi tilbyder fleksible løsninger og forløb, der er individuelt tilrettelagt efter den enkeltes personlighed, behov og udfordring.

Vi tilbyder mange forskellige slags løsninger på terapi og rådgivning, alt efter hvad der passer dig bedst. Du er velkommen til at komme ind hos os på vores kontor, men vi kommer også gerne hjem til dig, eller vi kan snakke via telefon eller videoopkald. Vi tilbyder ligeledes terapi i gruppe, eller vi kan gå en tur sammen, tage på café eller sidde på en bænk i parken, mens vi snakker.

Du er velkommen til at tage dit kæledyr med til samtale. Eksempelvis kan vi sammen gå tur med din hund vi skal blot aftale det på forhånd.

Uanset hvad du vælger, er prisen den samme, men der kan tillægges kørsel, hvis samtalen foregår i dit hjem eller på din arbejdsplads (se vores prisliste her).

Samtaleterapi på vores kontor

I den klassiske samtaleterapi sidder vi på vores kontor i nogle bløde lænsetole og snakker. Det er det, som de fleste forbinder med at gå i terapi.

Til de yngre serverer vi søde sager (hvis forældrene er indforståede med det), og der er mulighed for at tegne, ’dimse’ (vi har blandt andet Tangles, stressbolde og bobleplast) og sidde på gulvet, hvis det er det, man har brug for.



Vi lægger stor vægt på, at det skal være trygt og rart for den enkelte, og at der kan være behov for særlige tiltag for at bevare koncentrationen og motivationen for at være hos os; særligt for vores yngre klienter.

Der kan være mange ting, der gør det vanskeligt at være i et samtaleforløb. Det har vi forståelse for, og vi tager naturligvis de nødvendige hensyn. For nogen er det eksempelvis ubehageligt med øjenkontakt; hvis det er tilfældet, er der mulighed for, at vi ser på en ting i stedet for på hinanden, og du er også meget velkommen til at tage solbriller eller kasket på. For nogle børn og unge er det også rart at putte sig væk i et tæppe, og det er der naturligvis også mulighed for.

Gruppeforløb og gruppemøder

Vi har et udbud af forskellige gruppeforløb og netværksmøder, hvor der er mulighed for at møde ligesindede.

I et gruppeforløb vil vi typisk beskæftige os med de fælles problematikker, der er for den pågældende gruppe, og der vil blive undervist i det pågældende emne og rådgivet om forskellige strategier og redskaber.

Vi lægger stor vægt på, at der skabes et trygt og rart rum, hvor man kan være til stede som den, man er.

Gruppeforløb giver mulighed for at møde andre og få spejlet sine udfordringer hos nogen, der har problemer, som ligner ens egne. For mange har det stor betydning at møde andre, der står med de samme udfordringer. Der er mulighed for, at man kan fortsætte netværket i privat regi efter gruppeforløbet er afsluttet.

Hvis man ønsker det, har vi også gode erfaringer med at kombinere individuelle samtaler med gruppeforløb.
 

Social træning

En vigtig del af arbejdet i Molis er social træning. Den sociale træning kan antage mange forskellige former alt efter, hvad der giver mening for den enkeltes udfordringer.

Vi tager eksempelvis på café, vi går en tur i byen eller i naturen, vi tager på gårdbesøg, vi besøger dyreinternater, vi tager på kanalrundfart, eller vi tager til træning; eksempelvis fitness eller boksetræning (hvor vi gerne træner med).

Formålet med den sociale træning er at bringe terapien derud, hvor den skal bruges: i det virkelige liv. Social træning kan eksempelvis hjælpe mod isolation, angst og depression, og den kan hjælpe med til at få trænet sociale redskaber og strategier nu og her.

Vi har flere samarbejdspartnere, som har forståelse for særlige behov og sårbare mennesker, og som derfor kan være en hjælp i den sociale træning.

Hjemmebesøg eller skolebesøg

I nogle tilfælde kan det være en fordel, at vi kommer ud og tager samtalen hjemme hos jer. Det kan eksempelvis være relevant med hjemmebesøg, hvis man har angst.

Vi tilbyder ligeledes at tage ud og besøge skoler eller andre institutioner, hvor der er mulighed for, at vi har en samtale, at vi observerer, eller at vi har møde med de involverede parter.
 

Skype og telefon

Molis tilbyder samtaler over enten Skype eller telefon. Det kan benyttes i akutte tilfælde, hvis du bor langt væk, er på ferie i en længere periode, eller hvis du af andre grunde, eksempelvis angst, har svært ved at komme til vores kontor.
 

Dyreassisteret terapi

Vores servicehund, Josefine, er gået på pension, men du er meget velkommen til at medbringe dit eget kæledyr. 

Vi tilbyder terapi med vores egen hund, Josefine. Josefine er en sød, rolig og imødekommende hund, der er specialtrænet hos Servicehundeforeningen.

Josefine er meget glad for børn og unge, og hun kan være med ved samtaler, hvor hun hjælper med at berolige. Både børn, unge og voksne, der i forvejen har svært ved at skulle møde op til en samtale, kan blive motiverede til at komme, fordi de glæder sig til at skulle møde hunden.

Josefine kan også bruges til at bearbejde angst for dyr, hvor vi kan arbejde med, at klienten langsomt vænner sig til at være sammen med hunden, så han eller hun kan få nye og gode erfaringer med dyr og derved kan afvænnes fra angsten.

Du er også velkommen til at tage din egen hund med. Det kan være meget beroligende at have sin hund med, som man kender godt.

Du er meget velkommen til uforpligtende at kontakte os hvis du har spørgsmål eller for en aftale.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Kontakt os på info@molis.dk