Ring til os
E-mail

Økonomisk støtte til kurser

Vejledning til at søge om økonomisk støtte til kurser for pårørende

Når du skal deltage i et kursus hos Molis, kan du søge om at få dækket deltagelsesudgiften hos din kommune.
 
Det er muligt at få støtte, hvis det vurderes, at der er tale om, at dit barn har en varig og betydeligt nedsat funktionsevne, der er indgribende i hverdagen – dette ifølge Servicelovens §41. Bliver det vurderet, at dit barn ikke er omfattet af §41, kan din ansøgning vurderes efter Servicelovens §11, stk. 3, og kommunen kan dermed alligevel bevilge støtten, såfremt det vurderes, at kurset vil kunne være gavnligt for dig at deltage i.
 
Helt konkret søger du støtte ved at sende kommunen en ansøgning, hvori du argumenterer for, hvorfor du har brug for at deltage i kurset, hvorfor du mener, at netop dette kursus kan være godt for dig at deltage i, og hvad du forventer at få ud af at deltage i kurset. Det er vigtigt at tage højde for, at kommunen kan have en lang svartid, hvorfor det er en god idé at sende din ansøgning i god tid.

Du kan se, hvilke kurser vi aktuelt udbyder om autisme eller ADHD her.

Vejledning til at søge om økonomisk støtte til kursusudgifter for fagpersoner

Når du skal deltage i et kursus hos Molis, kan du trække kursusudgifter fra i SKAT, hvis du opfylder visse betingelser. 

Det er muligt at få fradrag, hvis du som fagperson deltager på et kursus eller vores uddannelse AutismeSpecialisering med det formål at vedligeholde eller ajourføre din faglige uddannelse. Det vil sige, at hvis du allerede som fagperson arbejder med autisme og ADHD, vil du have mulighed for at trække dine kursusudgifter fra. Det er dog et krav, at du selv har betalt som privatperson og derfor ikke har fået kurset betalt af din arbejdsgiver.

Helt konkret gøres det ved, at dine kursusudgifter angives på din selvangivelse i rubrik 58 på årsopgørelsen. Du skal som minimum have haft udgifter for over kr. 6.300,- Det er kun udgifter til selve kurset og ikke udgifter til transport til og fra kurset, som kan trækkes fra. 

Du kan læse mere om vores uddannelse AutismeSpecialisering og vores andre kurser, som vi aktuelt udbyder, om autisme eller ADHD her.
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Ring 29 80 29 90