Ring til os
E-mail


Vi tilbyder rådgivning og terapi til pårørende

Når der er autisme eller ADHD i familien, påvirker det hele familien, og man kan have brug for støtte og rådgivning.

Som pårørende bliver man ofte overvældet af mange følelser; lige fra bekymring, sorg, magtesløshed, uforståelighed og usikkerhed til vrede, skam og skyldfølelse.

Når der er autisme eller ADHD i familien, kræver det ofte ekstra ressourcer fra omgivelserne. At være pårørende kan derfor være en meget krævende opgave, og det kan have stor betydning for den måde, man lever sit liv på.

I Molis tilbyder vi psykologisk og pædagogisk støtte og rådgivning til pårørende. Mange pårørende oplever, at de står alene og mangler ressourcer og strategier i forhold til, hvordan de skal håndtere problemerne. Manglende hjælp i forhold til at håndtere livet som pårørende kan forværre den allerede stressfyldte situation, som familien står i. Derfor lægger vi vægt på, at de pårørende får en større viden om autisme eller ADHD i form af psykoedukation. Ved psykoedukation får du som pårørende et større indblik i og viden om autisme eller ADHD. Ved at der skabes mere viden om og en fælles forståelse af diagnosen og udfordringerne, bliver de pårørende klædt bedre på til, hvordan de bedst håndterer pårørenderollen og de mange følelser, der følger med.

De pårørende er en vigtig og betydningsfuld ressource, og vores erfaring er, at et godt samarbejde med omgivelserne er særdeles vigtigt; især jo tættere relationen er. Ved yngre klienter anbefaler vi derfor, at forældrene har en høj grad af involvering i behandlingen; enten ved at støtte tæt op omkring barnets samtaler, ved at sidde med til samtalerne med barnet eller ved at modtage rådgivning individuelt eller i grupper med andre pårørende. Ved parforhold anbefaler vi, at partneren i høj grad involverer sig i behandlingen og gerne deltager i nogle af samtalerne.

Det kan udløse sorg og krise at få at vide, at en i familien har en diagnose på autismespektret. At reagere med krise er en normal reaktion på en uventet og ofte overvældende situation. Det kan tage lang tid at bearbejde sine egne svære følelser, når man samtidig skal bruge mange af sine ressourcer på sin rolle som pårørende. Vi tilbyder rådgivning og støtte til sorg- og kriseprocessen. Hos os er det muligt for dig at have et rum, hvor du ikke skal tage hensyn til andre, hvor du kan tale frit, og hvor du får hjælp til at skabe klarhed over, hvad du kan gøre.

Du er meget velkommen til at kontakte os for spørgsmål eller for en aftale. Du kan ligeledes læse mere om vores enkelte behandlingstilbud i menuen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Ring 29 80 29 90