Ring til os
E-mail

Skolevægring betyder, at barnet enten helt eller delvist ikke kommer i skole.

Barnet kan klage over hovedpine, træthed eller lignende om morgenen for at slippe for at gå i skole. Nogle børn kan have grædeture og/eller raserianfald.

Skolevægring er mest almindeligt hos førsteklasser, blandt 10-11 årige og 14-15 årige, men skolevægring kan starte når som helst. Skolevægring er særligt udbredt blandt børn og unge med en autismespektrumforstyrrelse.

Hvis man oplever følgende, skal man være opmærksom på skolevægring:

  • Barnet viser stort ubehag ved at tage i skole og beder om lov til at slippe hele eller dele af dagen
  • Barnet møder på skolen efter at have vist ”problemadfærd” om morgenen
  • Barnet møder op, men forlader skolen i løbet af dagen
  • Barnet er helt borte fra skolen

Skolevægring er ofte komplekst og kan have mange forskellige årsager, som for eksempel angst, depression eller stress, det kan forårsages af problemer i skolemiljøet hos enten skolens personale/skolens rammer eller blandt de jævnaldrende (eksempelvis udelukkelse fra fællesskabet eller mobning) eller af problemer i hjemmet.

Hvis man som forælder oplever, at ens barn ikke vil/kan tage i skole, er det vigtigt at undersøge, hvad årsagen til barnets adfærd er, eventuelt i samspil med fagpersoner.

Som forælder skal man forsøge at fortsætte med at støtte barnet i, at det kommer i skole, da det kan blive vanskeligere og vanskeligere at få barnet tilbage i skolen, jo længere tid barnet er væk fra skolen, og da manglende skolegang kan give barnet yderligere problemer og nedsat trivsel.

I Molis arbejder vi med problematikker omkring skolevægring, særligt i relation til autisme, og vi giver psykologisk og pædagogisk rådgivning og støtte. 

Du er meget velkommen til at kontakte os,  hvis du har spørgsmål, og du kan også udfylde felterne herunder, og så kontakter vi dig.

Jeg vil gerne kontaktes:

Vælg venligst hvordan du gerne vil kontaktes:

Ved at trykke send, samtykker du til vores privatlivspolitik.
*skal udfyldes