Ring til os
E-mail

Her finder du podcasts og radioudsendelser, hvor du kan blive klogere på autisme og emner knyttet til autisme & ADHD

Hvis du kender til en podcast eller en radioudsendelse, der omhandler autisme, må du meget gerne kontakte os, så vi kan få den med her på siden.

Lentz & Hejlskov

I podcasten 'Lentz & Hejlskov' formidler Jacob Kærby Lentz & Bo Hejlskov Elvén om afstemt pædagogik - low arousal - hvordan vi håndterer problemsituationer. Jacob Lentz underviser i øvrigt i low arousal hos Molis. Tilmeld dig til de kommende kurser i low arousal for professionele her og til kurset i low arousal for forældre her. 
Lyt til podcasten 'Lentz & Hejlskov' lige her

ThorCast taler med Heidi Hoffmann

I Podcasten ThorCast taler værten Thor med mange forskellige mennesker. I denne episode taler han med Heidi Hoffmann, der har skrevet bogen "Det min søn har lært mig og mere til... et liv med Aspergers".
Lyt her til Thors samtale med Heidi Hoffmann om bogen

Alis stemme

Radioprogrammet Alis stemme, havde 6. april 2021 autisme som tema om her taler værten, der selv har en autistisk søn blandt andet med Pernille Hebsgaard, der selv er autist (og blandt andet skriver blogindlæg hos Molis) og med Silke Ena Svare, der er talsperson for Autisme Ungdom.
Lyt her til Alis stemme om autisme

Barn, kend din krop!

Podcasten, som handler om mange forskellige emner formidlet til børn mellem 7 og 12 år af en læge og en psykolog, har også afsnit om både ADHD og autisme. Formidlingen af emnerne er rigtig fin og helt i øjenhøjde, så de vil med fordel kunne bruges blandt andet til søskende.
Lyt her til Barn, kend din krop

Comedy for alvor

Olav Lundsgaard, som selv har autisme, taler med en lang række forskellige gæster om comedy og hvordan de alvorlige og seriøse emner, som for eksempel diagnoser, kan være en del af det sjove. Han taler blandt andet med komiker Christian Fuhlendorff om autisme.
Lyt her til Comedy for alvor

Livet! - Livet med aspergers (autisme)

Videnscenter for velfærdsteknologi har lavet et afsnit, hvor vi kan høre om Line, som har Aspergers syndrom, og som fortæller om at have været indlagt på psykiatrisk afdeling.
Lyt her til Livet med aspergers (autisme)

Coverart: Rye Garden, https://ryegarden.tumblr.com/

Billede fra Rav i den: Rye Garden, https://ryegarden.tumblr.com/


Rav i den - en podcast om ungdomsliv med handicap

Podcasten er lavet af Katrine Rav, som taler med andre unge, som selv har diagnoser og handicaps. De taler om emner som uddannelse, dating, sex, identitet og selvopfattelse.
Lyt her til Rav i den

Life on speed - hverdagsliv med AD(H)D

Christina Andersen giver indblik i hverdagslivet med ADHD/ADD og lægger fordomme ned i denne personlige podcast om arbejdsliv, familieliv og socialt liv med ADHD.
Lyt her til Life on speed

Er jeg autist? En rejse hen imod en diagnose

Malene deler i sin podcast overvejelser, tanker og betragtninger på sin vej hen imod en (autisme)diagnose som voksen og taler med forskellige personer undervejs, blandt andet psykolog Bo Hejlskov Elvén og Kathrine Felland Gunnløgsson fra Molis.
Lyt her til Er jeg autist?

Podcasten Kompleks - om livet med psykisk sygdom i medgang og modgang

Podcasten handler om psykisk sygdom og sårbarhed, hvilket værten selv har erfaring med og lever med i det daglige. Emnerne behandles med forskellige relevante personer, som for eksempel psykologer, psykiatere, frontkænpere og personer med noget på hjerte inden for området.
Lyt her til Kompleks


Stemmer fra Venus

Betina Gervig Marnow har lavet podcasten Stemmer fra Venus, som også er titlen på hendes bog. Her fortæller hun om livet med autisme, da både hun selv og hendes sønner har diagnosen.
Lyt her til Stemmer fra Venus


Radio4reportage: Jokes på diagnose

Olav Lundsgaard er diagnosticeret med kompleks autisme og så er han stand-up komiker med sit eget one man show "Kun et menneske". Han medvirker i reportagen sammen med psykolog Louise Sandholdt Trip fra Molis til en snak om hvorfor han har søgt ind i den benhårde comedy-branche.
Lyt her til "Jokes på diagnose" 


Er jeg stadig autist? - DR P1 dokumentar

Perry Mcleod har haft diagnosen autisme siden han var fem år gammel. I dag er han 26 år og har nærmest ikke tænkt på autismen de sidste ti år. Spørgsmålet er, om man kan vokse sig fra sin autisme? Psykolog Ea Carøe fra Molis laver i podcasten en miniudredning, og Perry rejser tilbage i tiden og taler med sine forældre og andre pårørende om sin diagnose og profil op gennem opvæksten.
Lyt her til 'Er jeg stadig autist?'


Skærmtid på Radio4: Skærme som handicaphjælpere

Smartphones og tablets kan være uundværlig redskaber i familier, hvor der er autisme. I denne udsendelse af Skærmtid kommer to forældre til handicappede børn i studiet og fortæller om, hvordan de digitale skærme får deres hverdag til at hænge sammen. Ea Carøe fra Molis deltager i udsendelsen.
Lyt her til 'Skærmtid: Skærme som handicaphjælpere'


Hjernekassen på DR P1: Autisme og ADHD

Hvad er autisme og ADHD? Hvordan er det at leve med disse diagnoser? Hvordan er det at leve sammen med mennesker, der har dem? Hvad kan man gøre for at gøre livet lettere med autisme og ADHD?
Peter Lund Madsen har Anne Skov Jensen i studiet. Anne er politibetjent, jurist og advokat og har diagnoserne Aspergers Syndrom og ADHD.
Lyt her til 'Hjernekassen: Autisme og ADHD'

 

Videnskabens verden: Autismen i os alle, DR P1

Autister har problemer med kommunikationen, har tit nørdede interesser, de går ekstremt op i, togtider, vaskepulvermærker - og kan have svært ved at forstå sociale samspil. Nu har det største genetiske studie nogensinde afsløret, at vi alle går rundt med gener for autisme.  Men hvorfor er vi så ikke alle autister?
Lyt her til 'Autismen i os alle'
 

Heartbeats: Diagnosen

Jasper Ritz og Morten Pedersen har lavet en podcastserie kaldet Diagnosen, hvor de sætter fokus på de positive ting i livet ved en diagnose. Med udgangspunkt i ADHD, som de begge har, snakker de med en række gæster, som også har lært at leve med deres diagnoser og får det bedste ud af det. Det er blandt andet Anders Stjernholm, som har ADHD, og Anne Skov Jensen, som har Aspergers Syndrom.
Lyt her til 'Diagnosen' (flere episoder)
 

Alt om ADHD: Low Arousal tilgangen

Anders Rønnau fra "Alt om ADHD" har interviewet Jakob Kjærby Lentz om Low Arousal tilgangen. Low Arousal er en evidensbaseret tilgang til arbejdet med mennesker, der af den ene eller anden grund er udadreagerende. Hør hvordan man håndterer problemskabende adfærd og forebygger konflikter gennem anerkendende metoder.
Lyt til 'Low Arousal tilgangen' her. 
 

Veje til inklusion: Low Arousal og konflikthåndtering i skolen

Jakob Kjærby Lentz taler med en lærer og en pædagog om konflikthåndtering i skolen og brugen af Low Arousal.
Lyt til Veje til inklusion her.
 

Martin og Turistbussen

Langt de fleste mennesker med autisme står udenfor arbejdsmarkedet, til trods for at mange både har lysten og evnerne til at komme i job. Men det er svært at få en fod indenfor på det ordinære arbejdsmarked, når man har en funktionsnedsættelse. Det sættes der spot på i Sputniks podcast-miniserie 'Martin og Turistbussen'. Her kan du møde en aldeles glimrende fortæller, nemlig 27-årige Martin, som er cand.mag. i historie og desuden har en autismediagnose. Gennem tre korte afsnit deler Martin åbent og ærligt sin personlige historie om overgangen fra uddannelse til det første job som busguide for turistvirksomheden, Stromma.
Lyt til 'Martin og Turistbussen' her.


Børnepsykologi

Samtalepodcasten af psykolog Rasmus Alenkær omhandler børn, psykologi og pædagogik og afvikles med adskillige gæster i studiet såsom psykologer, foredragsholdere og en tidligere undervisningsminister, som hver især er eksperter på emnet, der tales om.
Lyt her til Børnepsykologi


Them Aspergers

Denne podcast er på engelsk og lavet af to unge, som selv har Aspergers syndrom. De taler om forskellige emner, der alle har med deres autisme at gøre. Emnerne er blandt andet ensomhed, selvforståelse, køn, at flytte hjemmefra og meget andet.
Lyt her til Them Aspergers


Pædagogikpod

Lyt med når psykolog Bo Hejlskov Elvén og pædagogisk vejleder Hanne Veje taler om afstemt pædagogik - også kaldet Low Arousal - og mange andre ting.
Lyt her til Hejlskov og Vejes Pædagogikpod
 

Autoradio


Et panel af gæster på autismespektret diskuterer i denne podcast dilemmaer, gætter kendte autister og fortæller om livet med en autismediagnose. Vært Henrik Kragelund.
Lyt til Autoradio her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Ring 29 80 29 90