Ring til os
E-mail

Her finder du podcasts og radioudsendelser, hvor du kan blive klogere på autisme og emner knyttet til autisme & ADHD

Hvis du kender til en podcast eller en radioudsendelse, der omhandler autisme, må du meget gerne kontakte os, så vi kan få den med her på siden.

Er jeg stadig autist? - DR P1 dokumentar

Perry Mcleod har haft diagnosen autisme siden han var fem år gammel. I dag er han 26 år og har nærmest ikke tænkt på autismen de sidste ti år. Spørgsmålet er, om man kan vokse sig fra sin autisme? Psykolog Ea Carøe fra Molis laver i podcasten en miniudredning, og Perry rejser tilbage i tiden og taler med sine forældre og andre pårørende om sin diagnose og profil op gennem opvæksten.
Lyt her til 'Er jeg stadig autist?'


Hjernekassen på DR P1: Autisme og ADHD

Hvad er autisme og ADHD? Hvordan er det at leve med disse diagnoser? Hvordan er det at leve sammen med mennesker, der har dem? Hvad kan man gøre for at gøre livet lettere med autisme og ADHD?
Peter Lund Madsen har Anne Skov Jensen i studiet. Anne er politibetjent, jurist og advokat og har diagnoserne Aspergers Syndrom og ADHD.
Lyt her til 'Hjernekassen: Autisme og ADHD'

 

Videnskabens verden: Autismen i os alle, DR P1

Autister har problemer med kommunikationen, har tit nørdede interesser, de går ekstremt op i, togtider, vaskepulvermærker - og kan have svært ved at forstå sociale samspil. Nu har det største genetiske studie nogensinde afsløret, at vi alle går rundt med gener for autisme.  Men hvorfor er vi så ikke alle autister?
Lyt her til 'Autismen i os alle'
 

Heartbeats: Diagnosen

Jasper Ritz og Morten Pedersen har lavet en podcastserie kaldet Diagnosen, hvor de sætter fokus på de positive ting i livet ved en diagnose. Med udgangspunkt i ADHD, som de begge har, snakker de med en række gæster, som også har lært at leve med deres diagnoser og får det bedste ud af det. Det er blandt andet Anders Stjernholm, som har ADHD, og Anne Skov Jensen, som har Aspergers Syndrom.
Lyt her til 'Diagnosen' (flere episoder)
 

Alt om ADHD: Low Arousal tilgangen

Anders Rønnau fra "Alt om ADHD" har interviewet Jakob Kjærby Lentz om Low Arousal tilgangen. Low Arousal er en evidensbaseret tilgang til arbejdet med mennesker, der af den ene eller anden grund er udadreagerende. Hør hvordan man håndterer problemskabende adfærd og forebygger konflikter gennem anerkendende metoder.
Lyt til 'Low Arousal tilgangen' her. 

 

Martin og Turistbussen

Langt de fleste mennesker med autisme står udenfor arbejdsmarkedet, til trods for at mange både har lysten og evnerne til at komme i job. Men det er svært at få en fod indenfor på det ordinære arbejdsmarked, når man har en funktionsnedsættelse. Det sættes der spot på i Sputniks podcast-miniserie 'Martin og Turistbussen'. Her kan du møde en aldeles glimrende fortæller, nemlig 27-årige Martin, som er cand.mag. i historie og desuden har en autismediagnose. Gennem tre korte afsnit deler Martin åbent og ærligt sin personlige historie om overgangen fra uddannelse til det første job som busguide for turistvirksomheden, Stromma.
Lyt til 'Martin og Turistbussen' her.Sidst opdateret 2. april 2019

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Ring 29 80 29 90