Ring til os
E-mail

Vi tager udgangspunkt i det enkelte individ og dette individs behov


Vi bruger vores erfaring og viden om autisme til at finde ud af, hvilken behandling der egner sig bedst til dig med udgangspunkt i din problemstilling, din personlighed og eventuelt dit eget ønske.


I Molis er vores speciale autisme, og vi holder os hele tiden opdaterede om terapeutiske behandlingsformer og forskning på autismeområdet. Du vil derfor blive tilbudt den form for behandling, der bedst kan hjælpe med til at løse dit problem; det vil sige, hvor forskningen viser de bedste resultater i behandlingen.

Vi arbejder primært ud fra kognitiv adfærdsterapi og ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Vi benytter os ligeledes af metakognitiv terapi og Compassion Focused Therapy (CFT) ved problemstillinger, hvor vi vurderer, at disse tilgange er bedst egnet. Du kan læse mere om de enkelte terapiretninger herunder.

Alle terapiretninger er anerkendte og validerede med god effekt inden for forskellige problematikker.

Dette betyder også, at vi hovedsageligt arbejder "fremadrettet" og med værktøjer, der kan bruges aktivt i hverdagen. Når dette er sagt, skal det understreges, at vi altid tilrettelægger alle forløb individuelt, ligesom vi ønsker at tilrettelægge forløbet efter dine ønsker og behov.

Vi arbejder i overensstemmelse med reglerne for nordiske psykologer og er underlagt reglerne om tavshedspligt.


Kognitiv adfærdsterapi

I kognitiv adfærdsterapi søger man at erstatte destruktive tanke- og handlingsmønstre med mere realistiske og hensigtsmæssige tankemønstre.

På en lang række områder er kognitiv adfærdsterapi en evidensbaseret metode for behandling. Det betyder, at det er denne form for terapi, der er anbefalet til en række psykiske lidelser i både nationale og internationale programmer.

I kognitiv terapi har man fokus på klientens liv og problemer nu og her. Derfor vil klienten efter hver samtale gå hjem med noget, der kan bruges i hverdagen, og behandlingen vil således hurtigere blive ført ud af det terapeutiske rum og ind i det levede liv.


ACT (Acceptance and Commitment Therapy)

I Acceptance and Commitment Therapy (ACT) er hensigten at lære klienten at acceptere og give plads til følelser og være opmærksom på tanker uden at blive for involveret i dem.

I ACT lærer man at være bevidst og nærværende nu og her frem for at hænge fast i fortiden eller at frygte fremtiden. Det handler om at rette fokus på det, der virkelig betyder noget for en, og at man derved kommer ud af lidelse og forpinthed. I ACT klarlægger man sine værdier og lærer at leve efter dem.

ACT er en evidensbaseret terapiform, der viser gode resultater i mange undersøgelser. I ACT vil du ved hver session få redskaber med hjem til at arbejde med mellem samtalerne.
 

Metakognitiv terapi

I metakognitiv terapi interesserer man sig for, hvordan man tænker, snarere end hvad man tænker. Det betyder, at det for så vidt ikke er indholdet af tankerne, der er vigtigt, men derimod hvordan man reagerer på disse tanker. 

Imens den kognitive adfærdsterapi har fokus på at ændre tanke- og handlingsmønstrenes indhold, fokuserer den metakognitive terapi på, at tankerne generelt skal have mindre opmærksom, ligesom terapien har til formål at øge klientens bevidsthed om, at man selv har kontrol over, hvordan man reagerer på sine tanker.

Metakognitiv terapi er en evidensbaseret terapiform, som har vist sig særligt anvendelig ved depression og angsttilstande.



Compassion Focused Therapy (CFT)

Compassion Focused Therapy (CFT) – også kaldet medfølelsesfokuseret terapi – er en terapeutisk retning, som integrerer elementer fra blandt andet kognitiv adfærdsterapi og mindfulness. 

I CFT fokuserer man særligt på udviklingen af medfølelse og egenomsorg hos klienten med henblik på at skabe et stabilt fundament i klientens psyke.

CFT er en evidensbaseret terapiform, som har vist sig særlig anvendelig i behandlingen af problemstillinger relateret til lavt selvværd, selvkritik, skyld og skam.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Kontakt os på info@molis.dk