Ring til os
E-mail

Søskendenetværk.

I Søskendenetværket hos Molis tilbydes et forløb med 8 gange, hvor en gruppe af søskende sammen kan mødes og få et netværk, hvor de kan blive spejlet og anerkendt i det, de står med, samtidig med at de får større viden om autisme og ADHD.

Her er der plads til alle de følelser og tanker, der ofte følger med, når man har en bror eller søster med særlige behov.

Ved at give søskende større viden om og indsigt i hvad autisme og ADHD er og betyder, kan der blive skabt en større forståelse, hvilket vil gøre det nemmere at håndtere situationen. I søskendenetværket er der plads til både at være vred, frustreret, ked af det og have hævnfulde tanker, uden at man skal have dårlig samvittighed over for sine forældre eller sin bror/søster.

Søskendenetværket er en mulighed for at blive hørt og set, samtidig med at der bliver sat ord på de tanker og følelser mange børn går rundt med alene. Dertil får de strategier til, hvordan de kan håndtere at være pårørende til en søskende, der har autisme eller ADHD.

Søskendenetværket tilbyder alle elementerne i en tryg og hyggelig ramme hos Molis.

Gruppemøderne ledes af psykologisk konsulent Kathrine Felland Gunnløgsson og foregår 8 tirsdage kl. 15:30-17:30.

Hvert gruppemøde består af et oplæg på 30 minutter om dagens emne af Kathrine, hvorefter der er mulighed for at tale videre om emnet. Det er helt frivilligt, om man har lyst til at sige noget til møderne, eller om man helst vil lytte.

Emnerne i oplægget er blandt andet:

 • Hvad betyder min brors/søsters autisme/ADHD?
 • Ansvar og omsorg – hvad er min rolle i familien?
 • Vrede, frustration og magtesløshed
 • Hvad siger jeg til mine kammerater?
 • Nye strategier til at være sammen med min bror/søster

Det endelige program tilpasses efter gruppesammensætningen.

Vi serverer snacks og noget at drikke.

Program

15.30:          Velkommen. Kom og få lidt at spise og drikke og find en plads.

15:45:          Oplæg om dagens emne af Kathrine

16:15:          Pause

16:30           Fælles refleksion over dagens emne og hygge

17:30:          Farvel og tak for i dag

 

Praktiske oplysninger

 • Datoer: Nye datoer på vej. Forventet opstart primo 2018.
 • Tid: Kl. 15:30-17:30
 • Sted: Molis, Nikolaj Plads 23, 1. sal, 1067 København K
 • Målgruppe: Søskende (ca. 7-16 år) til personer med autisme og/eller ADHD. Man behøver ikke at være i et forløb hos Molis for at deltage. Alle er velkomne.
 • Deltagerantal: 3-10 børn/unge
 • Gruppeleder: Kathrine
 • Pris: kr. 6.150,- pr. barn inkl. forplejning og materialer

Der er mulighed for at tilkøbe, at Kathrine kan komme og holde oplæg i klassen efter aftale.

Søskendenetværk kan ligeledes med fordel kombineres med Søskendesamtaler.

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte gruppeleder Kathrine Felland Gunnløgsson på kathrine@molis.dk eller tlf. 51 92 09 67.

Tilmelding

Du tilmelder dit barn søskendenetværket ved at købe billet herunder. Tilmelding er bindende og kan ikke fortrydes. I ”Bemærkninger” bedes du venligst skrive alderen på det barn, du tilmelder, samt søskendes alder og diagnose.

Vi åbner for tilmelding, når de nye datoer for opstart primo 2018 er på plads. Du kan løbende blive informeret om kurser, forløb og netværksmøder ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev (klik her). Hvis du har spørgsmål til søskendenetværket, er du velkommen til at kontakte gruppeleder Kathrine Felland Gunnløgsson på kathrine@molis.dk eller tlf. 51 92 09 67.