Ring til os
E-mail

Søskendenetværk for unge 11-13 år med opstart 6. september 2023

I Søskendenetværket hos Molis tilbydes et forløb med 8 gange, hvor en gruppe af søskende sammen kan mødes og få et netværk, og de kan blive spejlet samt anerkendt i det, som de står med, samtidig med at de får større viden om autisme og ADHD.


Her er der plads til alle de følelser og tanker, der ofte følger med, når man har en bror eller søster med særlige behov.

Ved at give søskende større viden om og indsigt i, hvad autisme og ADHD er og betyder, kan der blive skabt en større forståelse, hvilket kan gøre det nemmere at håndtere situationen.

I søskendenetværket er der plads til både at være vred, frustreret, ked af det og have hævnfulde tanker, uden at man skal have dårlig samvittighed over for sine forældre eller sin bror/søster.

Søskendenetværket er en mulighed for at blive hørt og set, samtidig med at der bliver sat ord på de tanker, som mange børn går rundt med alene. Herudover får børnene strategier til, hvordan man kan håndtere at være pårørende til en søskende, som har autisme eller ADHD.

Søskendenetværket foregår i trygge og hyggelige rammer hos Molis på Nørre Voldgade 88, 3. sal i København ved Nørreport Station og varetages af psykolog Maya Nielsen. 

Søskendenetværket afvikles over 8 omgange og altid om onsdagen kl. 14:00-15:30.

Hver gang består af et oplæg på 30 minutter om dagens emne, hvorefter der er mulighed for at tale videre om emnet. Det er helt frivilligt, om man har lyst til at sige noget til møderne, eller om man helst vil lytte.

Her kan du læse et interview med psykolog Emma Krarup-Andersen, hvor hun fortæller om Søskendenetværket og deler nogle af de tanker og følelser, som søskende åbner op for, når de deltager i netværket.

Alder og sammensætning

Selvom netværket som udgangspunkt er for unge i alderen 11-13 år, foretages der altid en individuel vurdering i forhold til den unges alder. 

I denne vurdering vægter den unges modningsmæssige alder højere end den biologiske alder. Den inviduelle vurdering vil ske i samarbejde med den unges forældre, hvor det bestemmes, i hvilken gruppe den unge passer ind i. 

Molis har sideløbende med dette søskendenetværk også et netværk for børn og unge i alderen 14-16 år. 

I forbindelse med netværket vil der blive inkorporeret forældreinddragelse og sparring i form af, at netværket den ene gang udelukkende vil være for de primære omsorgspersoner (max. 2 voksne pr. barn).

Her kan man komme én forældre/værge eller begge, hvor dagen vil bestå af et oplæg af Maya og efterfølgende snak og sparring med de andre forældre, som kan stå i lignende situationer som en selv. Maya vil være tilgængelig for spørgsmål efter oplægget.

Oplægget og den efterfølgende fordybelse vil handle om, hvilke stressfaktorer der kan være forbundet med at være en familie, hvor der ofte er forskellige behov og hensyn, der skal tages over for hver enkelt søskende, samt hvilke udfordringer søskende uden en diagnose kan opleve.

Der vil ligeledes være fokus på, hvad det betyder at være en 'offentlig familie' - altså en familie som i høj grad skal bruge energi på at være en del af systemet: Foreksempel på at kæmpe for bevillinger, institutionsplads, koordinere indsatser mellem forskellige myndigheder med mere.

Emnerne til søskendenetværket er blandt andet:

 • Hvad betyder min brors/søsters autisme/ADHD?
 • Ansvar og omsorg – hvad er min rolle i familien?
 • Bekymringstanker
 • Hvad siger jeg til mine kammerater?
 • Nye strategier til at være sammen med min bror/søster


Det endelige program tilpasses efter gruppesammensætningen.

Datoer 2023

Datoer for søskendenetværket (11-13 år) i København er: 

 • Onsdag d. 6. september 
 • Onsdag d. 20. september
 • Onsdag d. 4. oktober (forældresparring - denne gang kun for forældre)
 • Onsdag d. 11. oktober
 • Onsdag d. 25. oktober
 • Onsdag d. 8. november
 • Onsdag d. 22. november
 • Onsdag d. 6. december


Program

14:00:          Velkommen - kom og få lidt at spise og drikke og find en plads
14:15:          Oplæg om dagens emne
14:45:          Pause
15:00:          Fælles refleksion over dagens emne og hygge
15:30:          Farvel og tak for i dag

Vi serverer snacks og noget at drikke.

Pris 

Forløbet koster i alt kr. 5.400,- pr. person. Det er en timepris på kr. 450,- pr. deltager. Der er mulighed for at betale forløbet i 2 rater á kr. 2.700,-: 1. rate ved tilmelding og 2. rate senere. Herudover er det muligt at søge sin bopælskommune om bevilling af søskendenetværket.

Læs eventuelt her om, hvilke økonomiske støtteordninger der kan benyttes hos Molis. 

Der er mulighed for at tilkøbe, at vi kan komme og holde oplæg i klassen efter aftale. Kontakt venligst gruppeleder Maya for mere information og pris.  

Søskendenetværk kan ligeledes med fordel kombineres med Søskendesamtaler.

Praktiske oplysninger 

 • Dato: Se ovenfor
 • Tid: Kl. 14:00-15:30.
 • Sted: Molis, Nørre Voldgade. 3 sal, 1358 København K.
 • Målgruppe: Søskende (ca. 11-13 år) til personer med autisme og/eller ADHD. Man behøver ikke at være i et forløb hos Molis for at deltage. Alle er velkomne.
 • Deltagerantal: 4-6 børn/unge.
 • Gruppeleder: Psykolog Maya Nielsen.
 • Pris: Kr. 5.400,- pr. barn inkl. forplejning og materialer (kan betales i 2 rater á 2.700,- kr.). 
     
Tilmeld dig netværket her


Tilmelding

Du kan tilmelde dig og betale med kreditkort ved at klikke på linket ovenfor. Eller du kan tilmelde dig ved at udfylde formularen nedenfor, hvorefter du vil få faktura tilsendt på mail, som kan betales med bankoverførsel eller mobilepay. Tilmelding er bindende, uanset hvilken betalingsmåde du vælger.

Ved tilmelding skriv venligst alderen på barnet eller den unge i feltet eventuelt.

Du tilmelder dig ved at udfylde den relevante information herunder. Tilmeldingen er uforpligtende. For yderligere information; kontakt os venligst på info@molis.dk.

Information om deltager:

Faktura skal fremsendes til:

Ved tilmelding samtykker du til vores privatlivspolitik.

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål til netværket, er du velkommen til at kontakte psykolog Maya Nielsen på maya@molis.dk eller telefon 93 88 24 50.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Ring 29 80 29 90