Her er der plads til alle de følelser og tanker, der ofte følger med, når man har en bror eller søster med særlige behov.
Ved at give søskende større viden om og indsigt i, hvad autisme og ADHD er og betyder, kan der blive skabt en større forståelse, hvilket kan gøre det nemmere at håndtere situationen.
I søskendenetværket er der plads til både at være vred, frustreret, ked af det og have hævnfulde tanker, uden at man skal have dårlig samvittighed over for sine forældre eller sin bror/søster.
Søskendenetværket er en mulighed for at blive hørt og set, samtidig med at der bliver sat ord på de tanker, som mange børn går rundt med alene. Herudover får børnene strategier til, hvordan man kan håndtere at være pårørende til en søskende, som har autisme eller ADHD.
Søskendenetværket foregår i trygge og hyggelige rammer hos Molis på Nørre Voldgade 88, 3. sal i København ved Nørreport Station og varetages af psykolog Maya Nielsen.
Søskendenetværket afvikles over 8 omgange og altid om onsdagen kl. 14:00-15:30.
Hver gang består af et oplæg på 30 minutter om dagens emne, hvorefter der er mulighed for at tale videre om emnet. Det er helt frivilligt, om man har lyst til at sige noget til møderne, eller om man helst vil lytte.
Her kan du læse et interview med psykolog Emma Krarup-Andersen, hvor hun fortæller om Søskendenetværket og deler nogle af de tanker og følelser, som søskende åbner op for, når de deltager i netværket.
Selvom netværket som udgangspunkt er for unge i alderen 11-13 år, foretages der altid en individuel vurdering i forhold til den unges alder.
I denne vurdering vægter den unges modningsmæssige alder højere end den biologiske alder. Den inviduelle vurdering vil ske i samarbejde med den unges forældre, hvor det bestemmes, i hvilken gruppe den unge passer ind i.
Molis har sideløbende med dette søskendenetværk også et netværk for børn og unge i alderen 14-16 år.
I forbindelse med netværket vil der blive inkorporeret forældreinddragelse og sparring i form af, at netværket den ene gang udelukkende vil være for de primære omsorgspersoner (max. 2 voksne pr. barn).
Her kan man komme én forældre/værge eller begge, hvor dagen vil bestå af et oplæg af Maya og efterfølgende snak og sparring med de andre forældre, som kan stå i lignende situationer som en selv. Maya vil være tilgængelig for spørgsmål efter oplægget.
Oplægget og den efterfølgende fordybelse vil handle om, hvilke stressfaktorer der kan være forbundet med at være en familie, hvor der ofte er forskellige behov og hensyn, der skal tages over for hver enkelt søskende, samt hvilke udfordringer søskende uden en diagnose kan opleve.
Der vil ligeledes være fokus på, hvad det betyder at være en 'offentlig familie' - altså en familie som i høj grad skal bruge energi på at være en del af systemet: Foreksempel på at kæmpe for bevillinger, institutionsplads, koordinere indsatser mellem forskellige myndigheder med mere.
Emnerne til søskendenetværket er blandt andet:
Det endelige program tilpasses efter gruppesammensætningen.
Datoer for søskendenetværket (11-13 år) i København er:
14:00: Velkommen - kom og få lidt at spise og drikke og find en plads
14:15: Oplæg om dagens emne
14:45: Pause
15:00: Fælles refleksion over dagens emne og hygge
15:30: Farvel og tak for i dag
Vi serverer snacks og noget at drikke.
Forløbet koster i alt kr. 5.400,- pr. person. Det er en timepris på kr. 450,- pr. deltager. Der er mulighed for at betale forløbet i 2 rater á kr. 2.700,-: 1. rate ved tilmelding og 2. rate senere. Herudover er det muligt at søge sin bopælskommune om bevilling af søskendenetværket.
Læs eventuelt her om, hvilke økonomiske støtteordninger der kan benyttes hos Molis.
Der er mulighed for at tilkøbe, at vi kan komme og holde oplæg i klassen efter aftale. Kontakt venligst gruppeleder Maya for mere information og pris.
Søskendenetværk kan ligeledes med fordel kombineres med Søskendesamtaler.
Du tilmelder dig ved at udfylde den relevante information herunder. Tilmelding er bindende og kan ikke fortrydes; læs mere om vores handelsbetingelser her.
Hvis du har spørgsmål til netværket, er du velkommen til at kontakte psykolog Maya Nielsen på maya@molis.dk eller telefon 93 88 24 50.
Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.