Ring til os
E-mail

Online PDA-kursus

PDA står for Pathological Demand Avoidance/Patologisk Kravundgåelse og er en særlig profil hos nogle personer med autisme. Den er yderst kompleks og kræver derfor særlig viden at forstå og håndtere. Kurset her giver dig en nøje udvalgt og tilrettelagt indsigt i PDA, som både kan anvendes af forældre og fagfolk.

Personer med PDA er ekstremt følsomme over for, at andre stiller krav eller har forventninger til dem, da dette udløser angstreaktioner hos dem. Dette gælder også selv de mindste krav som eksempelvis tandbørstning. Det betyder, at personer med PDA undgår krav og forventninger på en tvangspræget måde, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved, at de forsøger at styre og kontrollere alt omkring dem. Personer med PDA er derfor også meget dominerende i deres adfærd, da det giver dem ro og mindsker deres angst at kunne kontrollere miljøet omkring dem. Det bliver dog ofte mistolket i miljøet som trodsighed, opsætsighed eller manglende opdragelse eller grænsesætning.

Børn og unge med PDA har en stor frygt for at begå fejl, og de vil hellere undgå at forsøge end at forsøge og eventuelt fejle. Børn og unge med PDA har ofte et lavt selvværd, og de vil derfor undgå at gøre ting, som de føler kan afsløre, at de ikke er ’gode nok’.

Personer med PDA udgør en gruppe, der, hvad de autistiske symptomer angår, “snyder”, og derfor går de under radaren, og mange af dem får først sent en autismediagnose. Personer med PDA er gode til at imitere ’normal’ adfærd hos jævnaldrende; endda i en sådan grad at andre, der ikke kender dem så godt, kan blive i tvivl om, hvorvidt der faktisk foreligger autisme. 

PDA og den grundlæggende angsttilstand giver således store udfordringer for personen og skaber forpinthed, ligesom det ofte slider på familierne og omgivelserne og gør det svært at få et hverdagsliv til at fungere.

Du kan læse mere om PDA-profilen her.

Kurset er en blanding af en teoretisk gennemgang af PDA, anden kravundgående og kravafvisende adfærd, autisme og angst og en praktisk tilgang til, hvordan man kan møde børn, unge og voksne med PDA; herunder en gennemgang af pædagogiske redskaber.

Du kan tage kurset i dit eget tempo. Pause undervejs. Se igen. Give dig tid og ro til at forstå, så du kan bruge din nye viden i praksis.

PDA-kurset indeholder 12 lektioner med videoer og arbejdsark, som giver dig en dybdegående og grundig indføring i PDA.

Oversigt over lektionerne

 • Grundlæggende viden om PDA (del 1 og 2)
 • Kerneproblemer og kendetegn ved PDA (del 1 og 2)
 • Forskellen på klassisk autisme og PDA
 • Hjernens neurobiologi (del 1 og 2) - svarende til hele vores Hjernekursus
 • Grundlæggende viden om angst og autisme (del 1 og 2)
 • Tilgange til PDA
 • Opsummerende om tilgangen

Du får arbejdsark med plads til egne noter, som du kan bruge undervejs, mens du ser videoerne eller til efterfølgende reflektion og opsamling.

Når du har gennemført kurset, vil du have forståelse for og redskaber til at håndtere PDA på en hensigtsmæsig måde og vide, hvordan angst hænger tæt sammen med PDA. Du vil forstå, hvorfor relationen er nøglen, og du vil have en større indsigt i, hvad krav egentlig er for en størrelse, og hvorfor det i den grad kan trigge.

Som bonus og en del af kurset får du også vores Hjernekursus, som giver dig en brugbar og letanvendelig viden om hjernen, og hvordan vi som mennesker fungerer kognitivt.

Du får også en lang række "hacks" og praktiske ark lige til at printe med redskaber, du kan afprøve med det samme.

Med kurset følger desuden en omfattende referenceliste med henvisning til bøger og andre yderligere ressourer.
 

Praktiske oplysninger

Når du har købt PDA-kurset er det dit, og du kan se det, så mange gange du vil. Du kan også downloade arbejdsark og andet PDF-materiale til print, hvis du vil. Men husk, at adgangen er personlig og altså ikke må deles med andre end din husstand.

Hvis I er flere, som gerne vil tage kurset sammen (eksempelvis på en skole eller institution), skal I købe gruppeadgang. Her har hele gruppen adgang til kurset i 12 måneder fra købsdato. Ønsker I at betale via EAN, skal I kontakte os på info@molis.dk.

 • Kursus: PDA-kursus fra Molis Online Univers
 • Sted: Onlinekursus - du kan se det hjemmefra eller fra din arbejdsplads.
 • Målgruppe: Alle, der har brug for viden om PDA, angst og autisme, hvad enten de selv er på autismespektret, har børn med autisme, en partner med autisme eller arbejder professionelt med autisme og har brug for inspiration til og viden om PDA.
 • Underviser: Psykolog Ea Carøe.
 • Pris: For enkeltpersoner Kr. 2.500,- inklusive materialer til download. 

Få adgang til kurset her

Hvis I er flere, som gerne vil tage kurset sammen (eksempelvis på en skole eller institution), skal I købe gruppeadgang. Her har hele gruppen adgang til kurset i 12 måneder fra købsdato, hvilket betyder, at nye ansættelser i løbet af de 12 måneder også har adgang, ligesom I og jeres medarbejdere kan se kurset, når, hvornår og så mange gange, I ønsker. 

Prisen for gruppeadgang er: 

 • Gruppeadgang for institutioner med op til 25 ansatte: kr. 14.500,-
 • Gruppeadgang for institutioner med 26-50 ansatte: kr. 22.500,-
 • Gruppeadgang for institutioner med 51-100 ansatte: kr. 33.750,-
 • Gruppeadgang for institutioner med flere end 100 ansatte: kr. 47.500,-


Fakturering via EAN

Når du bestiller kurset og ønsker at betale via EAN, sender vi den ønskede faktura og efterfølgende et link, som giver adgang til kurset.

Du tilmelder dig ved at udfylde den relevante information herunder. Tilmeldingen er uforpligtende. For yderligere information; kontakt os venligst på info@molis.dk.

Information om deltager:

Faktura skal fremsendes til:

Ved tilmelding samtykker du til vores privatlivspolitik.

Spørgsmål

Har du spørgsmål til kurset, er du meget velkommen at kontakte Molis.

Hvis du ønsker at blive opdateret om, hvilke andre kurser vi udbyder, er du velkommen til at tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Ring 29 80 29 90