Ring til os
E-mail

Kognitiv Affektiv Træning

KAT-kassen er et redskab udviklet af Annette Møller Nielsen, Kirsten Callesen og Tony Attwood (læs mere her).

Formålet med kurset er at præsentere KAT-kassen og hjælpe deltagerne til at komme i gang med at bruge materialet. KAT-kassen kan bruges sammen med alle personer, der har vanskeligheder ved at udtrykke deres tanker og følelser og løse konflikter.

KAT-kassen har til formål at hjælpe personer til større selvforståelse; både når det gælder forståelse for egne og andres behov og motiver, og når det gælder sociale relationer og venskaber.

KAT-kassen er enestående i sin udformning. Den er ikke et spil og heller ikke en test, selvom den kan bruges til at undersøge en persons selvopfattelse og selvbevidsthed. KAT-kassen fungerer som et samtaleredskab sammensat af en række elementer, der kan bruges enkeltvis eller samlet i forbindelse med en samtale.

KAT-kassen bliver typisk brugt i samtaler med børn og unge fra seksårsalderen, som har empatiproblemer og sociale vanskeligheder, men kan også anvendes sammen med eksempelvis søskende til børn med handicap eller voksne, som arbejder med selvindsigt og social træning.

Kurset lægger vægt på:

  • Den emotionelle læring og empatitræning med henblik på at hjælpe børn, unge og voksne med at sætte ord på egne og andres oplevelser, tanker, følelser og sanser
  • At hjælpe børn og unge til at blive bevidst om deres sociale færdigheder og fornemmelser. Dette inkluderer blandt andet kropssprog, venskabsfærdigheder, social træning, interesser og rollespil.

Praktiske oplysninger

Du får udleveret materialer på kurset, og efter kurset får du alle materialerne i PDF-format.

  • Kursus: KAT-Kassen.
  • Varighed: En-seks timer, alt efter hvilken længde du ønsker. Vores anbefaling er en længde på tre-seks timer.
  • Sted: Hvor du ønsker; eksempelvis på din arbejdsplads, i dit forsamlingshus eller i vores lokaler i en af vores afdelinger.
  • Målgruppe: Pårørende og fagfolk (forældre, primære omsorgspersoner, plejeforældre, aflastningsfamilier, støttekontaktpersoner, psykologer, lærere/skoleledere, pædagoger, ergoterapeuter, fysioterapeuter, læger, sygeplejersker, socialrådgivere og andre, der arbejder med børn, unge og voksne med autisme eller sociale og kommunikative vanskeligheder).
  • Deltagerantal: Vi kan holde kurset for det antal deltagere, du ønsker. Vi tilpasser kurset til antal deltagere og varighed.
  • Pris: Du kan se vores prisliste her.Tilmelding, booking og spørgsmål

Hvis du gerne vil booke et kursus eller vide mere, er du velkommen til at kontakte os. Vi kommer gerne ud til jer (eksempelvis i jeres forening eller på jeres arbejdsplads), eller kurset kan holdes i vores lokaler i København eller i Solrød Strand.

Du kan også se, om vi udbyder kurset hos os her, eller du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev og få besked om, hvornår kurset næste gang udbydes.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Ring 29 80 29 90