Ring til os
E-mail

Introduktion til autisme

Både som pårørende og fagprofessionel kan det være svært at forstå, hvad autisme er og derved vide, hvordan man bedst forstår og støtter et barn eller en ung med autisme.

Dette grundkursus om autisme henvender sige til pårørende til børn og unge, som for nylig er blevet diagnosticeret med autismespektrumforstyrrelse (ASF) og til professionelle, som ønsker grundlæggende viden om autisme, og om hvordan autisme udtrykker sig.

Formålet med kurset er at give kursusdeltagerne større viden om og forståelse for autisme, og hvad børn og unge med autisme har behov for; herunder grundlæggende strategier og redskaber til bedst at støtte og håndtere udfordringer.
 

Målgruppe

Målgruppen for kurset er forældre til børn i alderen 3-25 år og fagprofessionelle, som er nye inden for autismeområdet. Kurset vil være en vekselvirkning mellem oplæg og refleksion, hvor man har mulighed for at stille spørgsmål undervejs.


Formål

Formålet med kurset er at give kursusdeltagerne en større viden om og forståelse for, hvad autisme er.
Formålet er ligeledes at give redskaber og strategier, så man får større viden om, hvordan man bedst støtter barnet med autisme.


På dette kursus vil du derfor få:

  • Viden om hvad autisme er; herunder autismens tre kernesymptomer.
  • Viden om, hvordan autismen opleves af børn og unge med autisme, og hvordan den viser sig.
  • Viden om, hvordan stress udtrykker sig hos børn med autisme, og hvordan man håndterer det.
  • Viden om hvilke tilgange, der virker for børn med autisme, og hvorfor de virker.


Praktiske oplysninger

Du får udleveret materialer på kurset, og efter kurset får du alle materialerne i PDF-format.

  • Kursus: Introduktion til autisme.
  • Varighed: En-seks timer, alt efter hvilken længde du ønsker. Vores anbefaling er en længde på tre-seks timer.
  • Sted: Hvor du ønsker; eksempelvis på din arbejdsplads, i dit forsamlingshus eller i vores lokaler i en af vores afdelinger.
  • Målgruppe: Pårørende og fagfolk (forældre, primære omsorgspersoner, plejeforældre, aflastningsfamilier, støttekontaktpersoner, psykologer, lærere/skoleledere, pædagoger, ergoterapeuter, fysioterapeuter, læger, sygeplejersker, socialrådgivere og andre, der arbejder med børn, unge og voksne med autisme eller sociale og kommunikative vanskeligheder).
  • Deltagerantal: Vi kan holde kurset for det antal deltagere, du ønsker. Vi tilpasser kurset til antal deltagere og varighed.
  • Pris: Du kan se vores prisliste her.Tilmelding, booking og spørgsmål

Hvis du gerne vil booke et kursus eller vide mere, er du velkommen til at kontakte os. Vi kommer gerne ud til jer (eksempelvis i jeres forening eller på jeres arbejdsplads), eller kurset kan holdes i vores lokaler i København eller i Solrød Strand.

Du kan også se, om vi udbyder kurset hos os her, eller du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev og få besked om, hvornår kurset næste gang udbydes.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Ring 29 80 29 90