Ring til os
E-mail

Overforbrug og afhængighed af skærm (som computer og iPad) er et stigende problem blandt børn og unge med en autismespektrumtilstand

At være forældre i den digitale tidsalder stiller særlige krav, og mange forældre og fagfolk oplever, at deres børn og unge er så glade for at bruge en skærm, at de har meget svært ved at få dem væk fra iPaden, computeren, playstationen eller mobiltelefonen.


Forældre og fagfolk oplever ligeledes, at skærmen gør børnene og de unge humørsvingende, dovne og irritable og i nogle tilfælde også meget udadreagerende.

På dette kursus sætter vi fokus på overforbrug og afhængighed af skærm hos børn og unge med en autismespektrumforstyrrelse og/eller ADHD.

Hvornår er der tale om skærmafhængighed?

Afhængighed er, når en dårlig vane udvikler sig til at blive et uundværligt behov. På kurset vil du få indsigt i nogle af de tegn, der kan være med til at indikere, at dit barn ikke blot er storforbruger af skærm, men er afhængig af sin mobiltelefon, iPad eller computer.

Kurset vil samtidig diskutere grænsen mellem et normalt skærmforbrug, og hvornår der er tale om et overforbrug, og hvilke negative konsekvenser, der er forbundet med et stort forbrug af skærm; blandt andet for trivsel, indlæring, relationer, søvn og udvikling.

Gode råd til en sund balance

På kurset gives gode råd til, hvordan du som forælder eller fagperson forstår og tackler barnets/børns forbrug af skærm. På kurset vil du få indsigt i nogle af de uhensigtsmæssige konsekvenser, som øget skærmbrug kan have for børns trivsel og indlæring, men kurset vil samtidig lægge vægt på, at vi befinder os i en digital tidsalder, som er kommet for at blive, og at det derfor handler om at finde en sund balance i forhold til skærmforbrug.

Kurset vil være en blanding af en teoretisk gennemgang af skærmforbrug og afhængighed hos børn og unge med autisme og en praktisk tilgang til, hvordan man arbejder med at få en sund balance i skærmforbruget; herunder hvordan man motiverer barnet/den unge til selv at ønske at nedsætte sit skærmforbrug.

Praktiske oplysninger

Du får udleveret materialer på kurset, og efter kurset får du alle materialerne i PDF-format.

  • Kursus: Autisme og skærmforbrug.
  • Varighed: En-seks timer, alt efter hvilken længde du ønsker. Vores anbefaling er en længde på tre-seks timer.
  • Sted: Hvor du ønsker; eksempelvis på din arbejdsplads, i dit forsamlingshus eller i vores lokaler i en af vores afdelinger.
  • Målgruppe: Pårørende og fagfolk (forældre, primære omsorgspersoner, plejeforældre, aflastningsfamilier, støttekontaktpersoner, psykologer, lærere/skoleledere, pædagoger, ergoterapeuter, fysioterapeuter, læger, sygeplejersker, socialrådgivere og andre, der arbejder med børn, unge og voksne med autisme eller sociale og kommunikative vanskeligheder).
  • Deltagerantal: Vi kan holde kurset for det antal deltagere, du ønsker. Vi tilpasser kurset til antal deltagere og varighed.
  • Pris: Du kan se vores prisliste her.Tilmelding, booking og spørgsmål

Hvis du gerne vil booke et kursus eller vide mere, er du velkommen til at kontakte os. Vi kommer gerne ud til jer (eksempelvis i jeres forening eller på jeres arbejdsplads), eller kurset kan holdes i vores lokaler i København eller i Solrød Strand.

Du kan også se, om vi udbyder kurset hos os her, eller du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev og få besked om, hvornår kurset næste gang udbydes.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Ring 29 80 29 90