Ring til os
E-mail

Autisme, (køns-)identitet og seksualitet d. 17. april i Aarhus

Forskning viser, at personer med en autismespektrumtilstand eller ADHD er overrepræsenteret i problematikker omkring kønsidentitet og seksualitet. Sandsynligheden for, at man – når man er tæt på mennesker med autisme og ADHD – vil opleve at skulle støtte og vejlede igennem en identitetskrise af denne karakter er altså høj.


Dette kursus er et heldagskursus med fokus på følgende spørgsmål og temaer:

 • Hvordan ruster vi autistiske unge til den bedst mulige kønsidentitetsudvikling?
 • Hvordan skal vi forstå de specifikke identitetskriser, der knytter sig til autisme?
 • Hvordan finder vi balancen mellem dels at støtte mennesker i deres ønske om at udforske en nonbinær eller transkønnethed, samtidig med at vi støtter dem i engenerel, sund, autistisk identitetsudvikling?


Seksualitet og kønsidentitet er en vigtig del af livet og rummer en masse muligheder for både gode og mindre gode oplevelser og erfaringer. Når man har autisme, kan der være en masse vigtig viden, som man ikke får eller fanger, fordi det bliver sagt for subtilt, eller fordi det bliver forventet, at man selv regner det ud. Samtidig kan der være ekstra problematikker knyttet til identitet og seksualitet, når man har autisme, og det kan være vanskeligt som støtteperson at få talt om seksualiteten uden at overskride grænser.
 
Et menneskes problemer med kønsidentitet og seksualitet påvirker selvsagt både den daglige trivsel og udvikling og kan have en kraftig negativ virkning på det mentale helbred og livskvaliteten – både på kort og lang sigt. Den manglende viden eller manglende forberedelse kan føre til en lang række problematikker, der fører til øget tryk på en i forvejen latent identitetskrise.
 
Denne kursusdag vil have fokus på at afhjælpe de problemer, der handler om manglende viden og erfaring på området, så man bliver den bedst mulige hjælper og støtte for et neurodivergent menneske med seksualitets- og (køns-)identitetsproblemer. Kursusdagen kommer til at være en vekslen mellem viden, sammenhængsforståelse, konkrete ideer og spørgsmål til drøftelse.

Du kan læse mere om autisme og kønsidentitet og seksualitet her.

Praktiske oplysninger

Kurset varer seks timer, og undervejs vil der være te, kaffe, snacks og frokost. Du får udleveret materialer på kurset, og efter kurset får du alle materialerne i PDF-format.

 • Kursus: Autisme, (køns-)identitet og seksualitet.
 • Dato: Onsdag den 17. april 2024.
 • Tid: Kl. 10.00-16.00.
 • Sted: Hans Hartvig Seedorffs stræde 6, 1. tv, 8000 Aarhus (Molis’ lokaler i Aarhus).
 • Målgruppe: Pårørende og fagfolk (forældre, primære omsorgspersoner, plejeforældre, aflastningsfamilier, støttekontaktpersoner, psykologer, lærere/skoleledere, pædagoger, ergoterapeuter, fysioterapeuter, læger, sygeplejersker, socialrådgivere og andre, der arbejder med børn og unge med autisme eller sociale og kommunikative vanskeligheder).
 • Deltagerantal: Op til 20 deltagere.
 • Underviser: Konsulent Marie Moesgaard.
 • Pris: Kr. 2.000,- inkl. materialer og forplejning.


Tilmeld dig kurset her

Tilmelding via EAN

Ønsker du at betale via EAN skal du udfylde den relevante information herunder. Tilmelding er bindende og kan ikke fortrydes; læs mere om vores handelsbetingelser her.

Information om deltager:

Faktura skal fremsendes til:

Ved tilmelding samtykker du til vores privatlivspolitik.

Spørgsmål

Har du spørgsmål til kurset, er du meget velkommen til at kontakte Marie på marie@molis.dk eller på telefon 22 16 68 67.

Hvis du ønsker at holde øje med, hvornår kurset udbydes næste gang, eller hvilke andre kurser vi udbyder, er du velkommen til at tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Ring 29 80 29 90