Ring til os
E-mail

Det karakteristiske træk ved generaliseret angst er overdreven ængstelse og bekymring på flere områder.

Bekymringerne kan blandt andet dreje sig om fremtidige begivenheder, egne præstationer, egen eller familiens sikkerhed, og om man rammes af sygdom eller ens nærmeste gør.

Det, der er specielt ved generaliseret angstlidelse, er, at angsten skyldes uhensigtsmæssig bekymring, og at bekymringen har taget så meget overhånd, at man føler sit liv væsentligt belastet.

Ofte er et tydeligt symptom på generaliseret angst en forstyrret nattesøvn, fordi alle de bekymrede tanker og spekulationer gør det svært at falde i søvn. Trætheden medfører koncentrationsbesvær.

Hos børn kan generaliseret angst vise sig ved, at barnet meget ofte har behov for at blive beroliget, og ofte optræder somatiske klager i form af mavesmerter, hovedpine eller træthedsfølelse.

Fysiske symptomer som anspændthed og uro medfører, at nogle forsøger at løse problemet ved at være konstant i aktivitet dels for at undgå den ubehagelige følelse af uro i maven og dels for at blive så træt og udmattet, at det er nemmere at falde i søvn om aftenen. Andre drikker nogle genstande eller overspiser for at falde til ro.

Angsten forværres typisk i stressede perioder.

I Molis giver vi psykologisk og pædagogisk behandling, støtte og rådgivning omkring generaliseret angst. Du er meget velkommen til at kontakte os,  hvis du har spørgsmål, og du kan også udfylde felterne herunder, og så kontakter vi dig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Ring 29 80 29 90