Ring til os
E-mail

ICD-10 definerer de fobiske angsttilstande som en gruppe forstyrrelser, hvor angst optræder i veldefinerede situationer, der ikke indebærer reel fare.

Alene tanken om den fobiske situation kan fremkalde forventningsangst.

Gruppen af fobier indeholder agorafobi med eller uden panikangst, socialfobi/social angst og enkeltfobierne.

  • Agorafobi eller fobisk angst for at færdes alene uden for hjemmet består i frygt for at forlade hjemmet, komme i forretninger eller på offentlige steder eller rejse alene med tog eller andre offentlige transportmidler.

Agorafobi optræder ofte i forbindelse med panikangst, ligesom socialfobi, obsessive og depressive symptomer ofte optræder som ledsagende symptomer.

Angsten ved agorafobi handler ofte om at blive overvældet af et panikanfald i situationer, hvor personen oplever sig fastlåst, hjælpeløs og alene.

  • Socialfobi eller fobisk angst i sociale situationer består i frygt for at blive kritisk iagttaget og vurderet af andre mennesker. Personen med socialfobi har som følge af denne frygt en tilbøjelighed til at undgå sociale situationer. (Se evt. social angst).
  • Enkeltfobi eller fobisk angst i særlige situationer er frygt begrænset til helt specifikke situationer eller fænomener som for eksempel dyr, højder, torden, mørke, synet af blod etc. Når personen udsættes for disse situationer, kan de som ved agorafobi og socialfobi udløse panikangst.


I Molis giver vi psykologisk og pædagogisk behandling, støtte og rådgivning omkring forskellige former for fobiske angsttilstande. 

Du er meget velkommen til at kontakte os,  hvis du har spørgsmål, og du kan også udfylde felterne herunder, og så kontakter vi dig.

Jeg vil gerne kontaktes:

Vælg venligst hvordan du gerne vil kontaktes:

Ved at trykke send, samtykker du til vores privatlivspolitik.
*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Ring 29 80 29 90