Ring til os
E-mail

Yogaforløb for børn og unge med autisme i alderen 8-17 år med opstart d. 8. april 2024


Hos Molis tilbyder vi et yogaforløb særligt tilpasset børn og unge med autisme. Forløbet består af seks sessioner i vores kursuslokale i Solrød Strand. Du kan tilmelde et barn/ung inklusiv én forælder eller anden omsorgs-/støtteperson.

Yoga handler om at 'forene' krop og sind og finde indre ro. Og netop derfor er yoga en gave til børn og unge med autisme.

Hos Molis har vi skabt et særligt yogaforløb, der er tilpasset børn og unge med autisme. Det gælder både øvelser og rammerne. 

Eksempelvis kan der efter behov blive opstillet skærme mellem deltagerne, så man kan ikke kan se hinanden - men udelukkende have fokus på underviseren, hvis det er det, man har brug for. 

Der vil også være en stor skærm, hvor slides og eksempler på øvelserne vil blive vist undervejs. 

Derudover er vores øvelser bygget op således, at alle kan være med.   

Om yoga 

Først og fremmest handler yoga om at bevæge sin krop i forskellige retninger, hvor det føles rart samt opnå en følelse af ro og velvære. Roen opstår, når vi bruger kroppen og forsøger at mærke den.

Netop dette kan være en stor udfordring for børn og unge med autisme, men igennem fysiske øvelser vil vi stimulere muskel-led-sansen og på den måde få en bedre fornemmelse af, hvor kroppen starter og slutter.

I forbindelse med yoga-øvelserne sker det ofte, at man kommer ind i kroppen og mærker den, og dermed får man en følelse af at være 'mere ude af hovedet'. Det betyder, at tankerne kan blive sat på pause for en stund. Det kræver naturligvis træning - ligesom så meget andet - men netop træning af opmærksomheden kan give en følelse af kontrol og øget fokus.

Åndedrætsøvelser er også en stor del af yogaen, og vores åndedræt kan gavne os rigtig meget, hvis vi bruger det optimalt. Det gode dybe åndedræt er med til at nedbringe stress i kroppen. Derfor er det rigtig godt at træne sit åndedræt, og det kan være med til at give ro.

I vores yogasessioner vil deltagerne blive guidet igennem forskellige øvelser. Udgangspunktet er, at der ikke er noget, der er rigtigt eller forkert. Det skal føles trygt og rart, og der vil altid blive taget hensyn til den enkelte.

Der er altid mulighed at trække sig eller springe en øvelse over, hvis der er behov for det. Øvelserne er ganske rolige, og alle kan være med på deres egne præmisser.

Yogatimens indhold

Vi indleder altid sessionen med at træne åndedrættet. Det gør vi med en åndedrætsøvelse, der hjælper den enkelte med at få ro i kroppen og blive tryg ved at være til stede. Herefter bygger vi langsomt på med fysiske yogaøvelser.

De første øvelser vil være meget enkle, og der vil være fokus på at løsne op i kroppen, som ofte kan være fastlåst og spændt, hvis der har været en periode med stress.

Deltagerne vil også blive introduceret til øvelser, hvor der skal bruges en smule styrke, fordi det er med til at give en bedre kropsfornemmelse. Vi skal også prøve kræfter med balanceøvelser, da de er med til at træne opmærksomheden og balancen.

De afsluttende øvelser i timen vil altid være rolige, og der vil være fokus på at berolige nervesystemet.

Vi afslutter med mindfulness og guidet meditation. Her vil der også være mulighed for, at mor/far eller en anden omsorgs-/støtteperson kan lære at give barnet eller den unge blid trykmassage.

Værd at vide

Yogaholdet er for børn og unge i alderen 8-17 år inklusiv én forælder eller anden omsorgs-/støtteperson. 

Holdet er et lukket hold. Det vil sige, at det er de samme deltagere gennem hele forløbet. Der vil altså ikke være nye ansigter at forholde sig til fra gang til gang. 

Yoga-holdet vil maksimalt bestå af seks deltagere samt én forælder eller omsorgs-/støtteperson for hver deltager og dermed op til 12 personer i alt. 

Hver session varer 45 minutter i tidsrummet 16.45-17.30 i Molis' kursuslokale i Solrød Strand. Vi har det udstyr, der skal til. Deltagerne skal blot komme i behageligt tøj, som man kan bevæge sig i.

Yogaholdet strækker sig over i alt seks mandage i foråret 2024.

Se alle datoerne herunder:

 • Mandag d. 8. april.
 • Mandag d. 15. april.
 • Mandag d. 22. april. 
 • Mandag d. 29. april.
 • Mandag d. 6. maj.
 • Mandag d. 13. maj.  


Underviseren

Karina Dragsbjerg Wøhler er uddannet yogalærer og har mange års erfaring både med undervisning af børn og unge. Derudover har Karina selv et barn med autisme.

Derfor skal forældre/omsorgs-/støtteperson deltage

Vi har valgt, at barnet/den unge skal have en forælder eller en anden omsorgs-/støtteperson med, så de også kan lære de forskellige øvelser at kende og bruge dem som et aktivt redskab i hverdagen. Samtidig kan den enkelte forælder også få stor glæde af yogaøvelserne. Deltagelsen af en forælder eller omsorgs-/støtteperson er også med til at skabe ekstra tryghed for barnet eller den unge.

Hvad får du ud af yogaforløbet?

Efter endt yogaforløb vil alle deltagere have lært forskellige yogaøvelser, der får trænet muskler og led, og dermed giver en bedre kropsfornemmelse samt øvelser, der beroliger nervesystemet.

Deltagerne vil lære åndedrætsøvelser, som kan bruges som en hurtig vej til ro og generelt hjælpe kroppen til bedre arbejdsbetingelser - altså fungere stressreducerende. Forløbet vil hjælpe barnet med at få bedre selvværd og vide 'at jeg er god nok, som den jeg er'.

Pris

Prisen for et forløb på seks sessioner kr. 1.975 ,-  pr. par (barn/ung + 1 forælder/omsorgs-/støtteperson).

Hvis du er interesseret i et individuelt yogaforløb, så er dette også en mulighed. Kontakt os på kursus@molis.dk eller via vores hovednummer 29 80 29 90.

 Praktiske oplysninger 

 • Opstart: Mandag den 8. april 2024.
 • Tid: kl. 16.45-17.30.
 • Sted: Molis, Solrød Center 33, 1. sal, 2680 Solrød Strand. Tryk her for rutevejledning, som du kan printe. (Indstil GPS til Solrød Center 21)
 • Målgruppe: Børn og unge (8-17 år) med autisme. Man behøver ikke at være i et forløb hos Molis for at deltage i gruppemøderne. Alle er velkomne.
 • Deltagerantal: Max. 12 personer: 6 deltagere + 1 forælder eller anden omsorgs-/støtteperson per barn/ung.
 • Tilmeldingsfrist: Tirsdag den 2. april 2024.
 • Gruppeleder: Yogalærer Karina Dragsbjerg Wøhler.
 • Pris: Kr. 1.975,- per deltager for alle 6 gange (OBS: Beløbet betales samlet i forbindelse med tilmeldingsfrist. Betaling er bindende og kan ikke tilbageføres, hvis den unge eksempelvis ikke fuldfører forløbet eller ikke deltager alle gange).


Tilmeld dig yoga-holdet her


Tilmelding via EAN

Du tilmelder dig ved at udfylde den relevante information herunder. Tilmeldingen er uforpligtende. For yderligere information; kontakt os venligst på info@molis.dk.

Information om deltager:

Faktura skal fremsendes til:

Ved tilmelding samtykker du til vores privatlivspolitik.

Spørgsmål


Hvis du har spørgsmål, er du eller dine forældre velkommen til at kontakte underviser på Karina på tlf. 29 92 44 66.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Ring 29 80 29 90