Ring til os
E-mail

Når der er et barn med autisme i familien, betyder det oftest, at man er en offentlig familie.

Begrebet systemstress kommer af, at flere og flere forældre oplever, at det er mødet med det offentlige system, som stresser og udmatter, mere end det faktisk er barnets handicap/udfordringer.

Et stigende antal af familier oplever, at de ikke får den nødvendige støtte, eller at de skal bruge unødigt mange ressourcer og tid på at få den rette støtte. Derudover oplever mange familier problemer som blandt andet lang sagsbehandlingstid, lange klageprocesser, at det er svært at komme i kontakt med kommunen, at sagsbehandlerne ofte er syge eller ofte udskiftes med nye sagsbehandlere, og at lovgivningen er kompliceret og uigennemskuelig. Alt det slider på familierne og er en stor belastning i en ofte allerede presset hverdag.

At have et barn med særlige behov kan medføre en sorg, hvilket bliver en dobbeltsorg, når man oplever at blive svigtet af det offentlige system. I en situation, der i forvejen er sårbar, bliver det offentlige system en modspiller frem for at være en medspiller, og det skaber både utryghed, stress og traumelignende reaktioner, hvilket samlet set kan betegnes som systemstress.

I dette oplæg gennemgås, hvad ovenstående oplevelse gør ved én som familie og som menneske, og hvilke mekanismer der er på spil. Det gennemgås også, hvad man kan gøre for at passe på sig selv, og hvad man kan gøre for at håndtere og forbedre samarbejdet med det offentlige system.

Praktiske oplysninger

Du får udleveret materialer på kurset, og efter kurset får du alle materialerne i PDF-format.

  • Kursus: Systemstress.
  • Varighed: En-seks timer, alt efter hvilken længde du ønsker. Vores anbefaling er en længde på tre-seks timer.
  • Sted: Hvor du ønsker; eksempelvis på din arbejdsplads, i dit forsamlingshus eller i vores lokaler i en af vores afdelinger.
  • Målgruppe: Pårørende og fagfolk (forældre, primære omsorgspersoner, plejeforældre, aflastningsfamilier, støttekontaktpersoner, psykologer, lærere/skoleledere, pædagoger, ergoterapeuter, fysioterapeuter, læger, sygeplejersker, socialrådgivere og andre, der arbejder med børn, unge og voksne med autisme eller sociale og kommunikative vanskeligheder).
  • Deltagerantal: Vi kan holde kurset for det antal deltagere, du ønsker. Vi tilpasser kurset til antal deltagere og varighed.
  • Pris: Du kan se vores prisliste her.Tilmelding, booking og spørgsmål

Hvis du gerne vil booke et kursus eller vide mere, er du velkommen til at kontakte os. Vi kommer gerne ud til jer (eksempelvis i jeres forening eller på jeres arbejdsplads), eller kurset kan holdes i vores lokaler i København eller i Solrød Strand.

Du kan også se, om vi udbyder kurset hos os her, eller du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev og få besked om, hvornår kurset næste gang udbydes.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Ring 29 80 29 90