Ring til os
E-mail

Kursus om piger og kvinder på autismespektret torsdag d. 22. november 2018 i København

Mange piger og kvinder med autisme er hidtil blevet overset eller fejldiagnosticeret. De er eksempelvis blevet fejldiagnosticeret med ADHD/ADD, personlighedsforstyrrelser, skizofreni eller tilknytningsforstyrrelser, da de har en anden profil end drengene med autisme.

På dette kursus gennemgås pigernes profil, og hvad der er pigernes behov.

Piger og kvinder med autisme har et stort ønske om at være en del af det sociale fællesskab og at have gode venskaber, men de kan have vanskeligheder i sociale relationer, og derfor føler de sig ofte ensomme og oversete. Pigerne har ligeledes en følelse af at være anderledes, hvilket fører til, at de føler sig forkerte, og flere piger vælger derfor at trække sig og isolere sig. Mange piger tager en social maske på, når de er ude, og de bruger meget energi på at analysere og imitere jævnaldrende piger for at passe ind. Pigernes særinteresse er også mindre påfaldende, da de interesserer sig for meget af det samme som deres jævnaldrende (eksempelvis mode, makeup, tv-serier, bøger, heste/dyr, manga, sprog etc.) men i meget større omfang og med større intensitet.

Da pigerne har mange kompenserende strategier som eksempelvis kopiadfærd og ofte er mere stille og derfor mindre forstyrrende i familierne og i skolen, diagnosticeres de ofte sent, og det vil tit være i forbindelse med en anden følgetilstand som eksempelvis spiseforstyrrelse, angst, depression, mave-/tarmproblemer eller selvskade, at de opdages.

Pigerne har en stor sansefølsomhed, og eksempelvis dufte, lyde, berøring og synsindtryk kan være meget forstyrrende og belastende for dem. De er ligeledes meget påvirkelige over for stemninger og følelser, og de overvældes af andres følelser og har svært ved at navigere i det. Mange af pigerne beskriver, at de har et tankemylder, og at de forsøger at analysere alt, hvad der sker omkring dem for at forstå det, men ofte mangler pigerne alligevel strategier til at begå sig og til at trives.

På grund af ovenstående bruger pigerne dagligt enorme mængder af energi, og de udmattes derfor hurtigere end deres jævnaldrende. Det kan være en stor frustration for mange af pigerne, da de ikke har energi til alt det, de gerne vil.

Du kan læse mere om pigeprofilen ved autisme her.

Kurset vil være en blanding af en teoretisk gennemgang af emnet og en praktisk tilgang til, hvordan man kan møde pigerne og støtte dem bedst muligt, ligesom der vil være forslag til, hvilke redskaber man kan bruge.

Praktiske oplysninger

Kurset varer seks timer, og undervejs vil der være te, kaffe, snacks og frokost. Du vil få udleveret materialer på kurset, og du vil efter kurset kunne få alle materialerne i pdf-format, hvis du ønsker det.

  • Kursus: Piger og kvinder på autismespektret.
  • Dato: torsdag d. 22. november 2018.
  • Tid: kl. 9.30-15.30.
  • Sted: Molis, Store Strandstræde 19, 1. sal, 1255 København K. 
  • Målgruppe: Alle over 16 år, der selv har autisme, pårørende (forældre, primære omsorgspersoner, plejeforældre, aflastningsfamilier, støttekontaktpersoner mm.) og fagfolk (psykologer, lærere/skoleledere, pædagoger, ergoterapeuter, fysioterapeuter, læger, psykiatere, sygeplejersker og socialrådgivere).
  • Deltagerantal: Max. 20 deltagere.
  • Underviser: Psykolog Freja Klein.
  • Pris: Kr. 1.650,- inkl. materialer og forplejning.
  • Tilmeldingsfrist: Torsdag d. 15. november 2018.


Spørgsmål

Har du spørgsmål til kurset, er du meget velkommen til at kontakte Freja på mail: freja@molis.dk eller på telefon 40 77 95 14.

Hvis du ønsker at holde øje med, hvornår kurset udbydes næste gang, eller hvilke andre kurser vi udbyder, er du velkommen til at tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Tilmelding & uddybende information

Du tilmelder dig kurset ved at købe billetter her:
Køb billetter

Købet er bindende og kan ikke fortrydes. Læs mere om vores handelsbetingelser her.
Du finder uddybende information om kurset her. Husk gerne at læse og eventuelt downloade og printe informationen på forhånd.

Hvis du ønsker at tilmelde dig/jer med betaling via EAN-nummer, bedes du udfylde nedenstående. Dette tillægges et administrationsgebyr på kr. 50,- pr. faktura.

Betaling med EAN-nummer

Information om deltager:

Ved tilmelding til kursus samtykker du til vores privatlivspolitik.