Ring til os
E-mail

Piger og kvinder på autismespektret torsdag d. 1. september 2022 

Mange piger og kvinder med autisme bliver overset eller fejldiagnosticeret. De bliver eksempelvis fejldiagnosticeret med ADHD/ADD, personlighedsforstyrrelser, skizofreni eller tilknytningsforstyrrelser, da de har en anden profil end de fleste drenge og mænd med autisme.

På dette kursus gennemgås den profil, som mange piger med autisme har (ofte kaldet camouflageprofilen, den skjulte profil eller blot pigeprofilen), og hvad der er pigernes behov.
 
Piger og kvinder med autisme har et stort ønske om at være en del af det sociale fællesskab og at have gode venskaber, men de kan have vanskeligheder i sociale relationer, og derfor føler de sig ofte ensomme og oversete.

De har ligeledes en følelse af at være anderledes, hvilket fører til, at de føler sig forkerte, og flere piger vælger derfor at trække sig og isolere sig. Mange piger tager en social maske på, når de er ude, og de bruger meget energi på at analysere og imitere jævnaldrende piger for at passe ind.

Pigernes særinteresse er også mindre påfaldende, da de ofte interesserer sig for meget af det samme som deres jævnaldrende (eksempelvis mode, makeup, tv-serier, bøger, heste/dyr, manga, sprog etc.), men i meget større omfang og med større intensitet.

Da pigerne har mange kompenserende strategier som eksempelvis kopiadfærd og ofte er mere stille og derfor mindre forstyrrende i familierne og i skolen, diagnosticeres de ofte sent, og det vil tit være i forbindelse med en anden følgetilstand som eksempelvis spiseforstyrrelse, angst, depression, mave-/tarmproblemer eller selvskade, at de opdages.

Pigerne har en stor sansefølsomhed og eksempelvis dufte, lyde, berøring og synsindtryk kan være meget forstyrrende og belastende for dem. De er ligeledes meget påvirkelige over for stemninger og følelser, og de overvældes ofte af andres følelser og har svært ved at navigere i det.

Mange af pigerne beskriver, at de har et tankemylder, og at de forsøger at analysere alt, hvad der sker omkring dem for at forstå det, men ofte mangler pigerne alligevel strategier til at begå sig og til at trives.

På grund af ovenstående bruger pigerne dagligt enorme mængder af energi, og de udmattes derfor hurtigere end deres jævnaldrende. Det kan være en stor frustration for mange af pigerne, da de ikke har energi til alt det, de gerne vil.

Kurset vil være en blanding af en teoretisk gennemgang af emnet og en praktisk tilgang til, hvordan man kan møde piger og kvinder på autismespektret og støtte dem bedst muligt, ligesom der vil være forslag til, hvilke redskaber man kan bruge.

Du kan læse mere om piger og kvinder på autismespektret her.

Praktiske oplysninger

Kurset varer 4 timer, og undervejs vil der være forplejning med te og kaffe samt løbende snacks og lækkerier. Du får udleveret øvelsesmateriale på kurset, og efter kurset får du adgang til alle slides og værktøjer i pdf-format.

  • Kursus: Piger og kvinder på autismespektret.
  • Dato: Torsdag 1. september 2022.
  • Tid: 12.00 -16.00.
  • Sted: Solrød Center 33, 1. sal, 2860 Solrød Strand. Tryk her for rutevejledning, som du kan printe. (Indstil GPS til Solrød Center 31) 
  • Målgruppe: Autister, pårørende og fagfolk (forældre, primære omsorgspersoner, bedsteforældre, plejeforældre, aflastningsfamilier, støttekontaktpersoner, psykologer, lærere/skoleledere, pædagoger, ergoterapeuter, fysioterapeuter, læger, sygeplejersker, socialrådgivere og andre, der arbejder med børn, unge og voksne med autisme eller sociale og kommunikative vanskeligheder).
  • Deltagerantal: Op til 26 deltagere.
  • Underviser: Autoriseret psykolog Nina Schultz Hansen.
  • Pris: Kr. 1.250,- pr. deltager.
  • Tilmeldingsfrist: Torsdag d. 25. august.


Tilmeld dig kurset her

Tilmelding via EAN

Ønsker du at betale via EAN skal du udfylde den relevante information herunder. Tilmelding er bindende og kan ikke fortrydes; læs mere om vores handelsbetingelser her.

Information om deltager:

Faktura skal fremsendes til:

Ved tilmelding samtykker du til vores privatlivspolitik.

Spørgsmål

Har du spørgsmål til kurset, er du meget velkommen til at kontakte os. Du er også velkommen til at tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Ring 29 80 29 90