Ring til os
E-mail

Mange piger og kvinder med autisme er hidtil blevet overset eller fejldiagnosticeret.

De er eksempelvis blevet fejldiagnosticeret med ADHD/ADD, personlighedsforstyrrelser, skizofreni eller tilknytningsforstyrrelser, da de har en anden profil end drengene med autisme. På dette kursus gennemgås pigernes profil, og hvad der er pigernes behov.

Piger og kvinder med autisme har et stort ønske om at være en del af det sociale fællesskab og at have gode venskaber, men de kan have vanskeligheder i sociale relationer, og derfor føler de sig ofte ensomme og oversete. Pigerne har ligeledes en følelse af at være anderledes, hvilket fører til, at de føler sig forkerte, og flere piger vælger derfor at trække sig og isolere sig. Mange piger tager en social maske på, når de er ude, og de bruger meget energi på at analysere og imitere jævnaldrende piger for at passe ind. Pigernes særinteresse er også mindre påfaldende, da de interesserer sig for meget af det samme som deres jævnaldrende (eksempelvis mode, makeup, tv-serier, bøger, heste/dyr, manga, sprog etc.) men i meget større omfang og med større intensitet.

Da pigerne har mange kompenserende strategier som eksempelvis kopiadfærd og ofte er mere stille og derfor mindre forstyrrende i familierne og i skolen, diagnosticeres de ofte sent, og det vil tit være i forbindelse med en anden følgetilstand som eksempelvis spiseforstyrrelse, angst, depression, mave-/tarmproblemer eller selvskade, at de opdages.

Pigerne har en stor sansefølsomhed, og eksempelvis dufte, lyde, berøring og synsindtryk kan være meget forstyrrende og belastende for dem. De er ligeledes meget påvirkelige over for stemninger og følelser, og de overvældes af andres følelser og har svært ved at navigere i det. Mange af pigerne beskriver, at de har et tankemylder, og at de forsøger at analysere alt, hvad der sker omkring dem for at forstå det, men ofte mangler pigerne alligevel strategier til at begå sig og til at trives.

På grund af ovenstående bruger pigerne dagligt enorme mængder af energi, og de udmattes derfor hurtigere end deres jævnaldrende. Det kan være en stor frustration for mange af pigerne, da de ikke har energi til alt det, de gerne vil.

Kurset vil være en blanding af en teoretisk gennemgang af emnet og en praktisk tilgang til, hvordan man kan møde pigerne og støtte dem bedst muligt, ligesom der vil være forslag til, hvilke redskaber man kan bruge.

 

Praktiske oplysninger

Du får udleveret materialer på kurset, og efter kurset får du alle materialerne i pdf-format.

  • Kursus: Piger og kvinder på autismespektret.
  • Varighed: En-seks timer, alt efter hvilken længde du ønsker. Vores anbefaling er en længde på 3-6 timer.
  • Sted: Hvor du ønsker, eksempelvis på din arbejdsplads, i dit forsamlingshus eller i vores lokaler i en af vores afdelinger.
  • Målgruppe: Pårørende og fagfolk (forældre, primære omsorgspersoner, plejeforældre, aflastningsfamilier, støttekontaktpersoner, psykologer, lærere/skoleledere, pædagoger, ergoterapeuter, fysioterapeuter, læger, sygeplejersker, socialrådgivere og andre, der arbejder med børn, unge og voksne med autisme eller sociale og kommunikative vanskeligheder).
  • Deltagerantal: Vi kan holde kurset for det antal deltagere, du ønsker. Vi tilpasser kurset til antal deltagere og varighed.
  • Pris: Du kan se vores prisliste her.Tilmelding, booking og spørgsmål

Hvis du gerne vil booke et kursus eller vide mere, er du velkommen til at kontakte os. Vi kommer gerne ud til jer (eksempelvis i jeres forening eller på jeres arbejdsplads), eller kurset kan holdes i vores lokaler i København eller i Solrød Strand.

Du kan også se, om vi udbyder kurset hos os her, eller du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev og få besked om, hvornår kurset næste gang udbydes.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Ring 29 80 29 90