Ring til os
E-mail

Flere kvinder oplever i disse år at blive diagnosticeret med autisme, efter at deres barn har fået en diagnose på autismespektret.

Dette kursus er for mødre, der i deres voksne liv enten har fået en diagnose eller har mistanke om, at de er på autismespektret.

Kurset vil være en blanding af teori ved psykolog Ea Carøe og praktisk og personlig erfaring ved oplægsholder Anne Skov Jensen, der selv har Aspergers syndrom og ADHD.

Anne Skov Jensen er stifter af Overlevelsesguiden, der har til formål at sprede viden om og forståelse for autisme og ADHD. Anne blev selv som voksen diagnosticeret med Aspergers syndrom og ADHD, og hun har to børn med Aspergers syndrom og ADHD/ADD.

På kurset vil Anne fortælle om sine egne erfaringer med et liv med Aspergers syndrom og ADHD, og hvordan det er at være mor til to børn med autisme og samtidig selv have diagnosen. Anne vil fortælle om, hvordan hun har fundet sin vej til et godt liv og komme med råd til, hvad der særligt har hjulpet hende.

Ea Carøe er psykolog og ejer af firmaet Molis, der er specialiseret i autismespektrumtilstande. På kurset vil Ea fortælle om den viden, vi har om kvinder med autisme, og hvordan kvindeprofilen kommer til udtryk.

Kurset vil også berøre, hvordan det er først at blive diagnosticeret som voksen, herunder hvilke konsekvenser den sene diagnosticering kan have for ens selvbillede og selvværd i barn- og ungdommen og voksenlivet. Vi kommer tillige ind på komorbiditet (dvs. følgetilstande til autismen) som eksempelvis sansefølsomhed, angst, depression, selvskade og spiseforstyrrelse.

Der er plads til max. 12 deltagere på kurset, da vi ønsker en lille gruppe, hvor der er mulighed for at føle sig tryg nok til, at man undervejs kan stille spørgsmål, dele personlige erfaringer og diskutere indholdet.

Målet med kurset er, at du går hjem med mere viden om, hvordan netop du fungerer med din autisme som mor og som kvinde, at du har fået større forståelse for dig selv, at du har fået nye strategier og redskaber, og at du har mødt andre i samme situation som dig selv. Hvis du har en mistanke om, at du har en autismespektrumtilstand, men ikke er blevet udredt, så er målet med kurset også, at du går hjem med en større afklaring af, om dette kunne være tilfældet.

 

Praktiske oplysninger

  • Kursus: Mødre med autisme.
  • Varighed: En-seks timer, alt efter hvilken længde du ønsker. Vores anbefaling er en længde på 3-6 timer.
  • Sted: Hvor du ønsker, eksempelvis på din arbejdsplads, i dit forsamlingshus eller i vores lokaler i enten København eller Solrød Strand.
  • Målgruppe: Mødre med autisme.
  • Deltagerantal: Vi kan holde kurset for det antal deltagere, du ønsker. Vi tilpasser kurset til antal deltagere og varighed.
  • Pris: Du kan se vores prisliste her.
  • Diverse: Du vil få udleveret materialer på kurset, og du vil også efter kurset kunne få alle materialerne i pdf-format.Tilmelding, booking og spørgsmål

Hvis du gerne vil booke et kursus eller vide mere, er du velkommen til at kontakte os. Vi kommer gerne ud til jer (eksempelvis i jeres forening eller på jeres arbejdsplads), eller kurset kan holdes i vores lokaler i København eller i Solrød Strand.

Du kan også se, om vi udbyder kurset hos os her, eller du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev og få besked om, hvornår kurset næste gang udbydes.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Ring 29 80 29 90