Ring til os
E-mail

Cool Kids ASF individuelt forløb

Vi tilbyder Cool Kids ASF individuelle forløb til børn med autisme og angst

I Molis udbyder vi det eftertragtede forløb Cool Kids ASF for børn med autisme, som lider af angst.

Oplever du, at dit barn med autisme har angst, som begrænser barnet i sine aktiviteter og sin livsudfoldelse? Så kan Cool Kids i særdeleshed være et forløb for dig og dit barn, da der i forløbet arbejdes målrettet med angsten hos barnet og de pårørende.
 

Hvad er Cool Kids ASF?

Cool Kids er et forskningsbaseret program til børn med angst. Det oprindelige Cool Kids-program er udviklet i Australien, men kom til Danmark i år 2009 og er siden da kun steget i popularitet.
 
Det er et videnskabeligt baseret program, som har vist sig at være særligt effektivt i behandlingen af børn med forskellige former for angst. Cool Kids Angstprogrammet for børn med autismespektrumforstyrrelser (ASF) er udviklet til børn, som er mellem 7-12 år og har autisme.
 
Fokus er at lære barnet og dets forældre letforståelige måder at håndtere angsten på. Således lærer barn og forældre at forstå sammenhængen mellem tanker, følelser, krop samt adfærd, og bliver dermed bedre i stand til at håndtere svære tanker og bekymringer.

 
Hvad indebærer Cool Kids ASF?

Cool Kids ASF bygger på kognitiv adfærdsterapi og indebærer blandt andet kognitiv omstrukturering af tanker, afspændingsøvelser, gradueret eksponering, forældretræning og socialfærdighedstræning.
 
Alle de metoder, som indgår i programmet, er udviklet med det formål at tackle centrale faktorer, der ifølge forskning er medvirkende til vedligeholdelsen af problematisk angst hos børn med autisme.
 
Det er vigtigt, at man er klar over og forholder sig til, at barnet i løbet af programmet gradvist skal udsættes for den eller de ting, som skræmmer barnet. Dette kaldes eksponering. Det sker ved trappestigeøvelser; hvert trin bliver gradvist mere udfordrende, men man øver tingene mange gange, før man giver sig i kast med et nyt trin.
 
Her er en vigtig motivationsfaktor belønninger. Disse bruges til at markere barnets indsats og belyse positive erfaringer, som barnet gør sig, hvorfor man som forælder skal være indstillet på at belønne barnet i løbet af programmet. Ligeledes arbejder man i Cool Kids med detektivtænkning, hvor barnet i første omgang øver sig på at få øje på sine tanker og derefter lærer at ændre dem.
 
Det er herudover vigtigt, at man ved, at et individuelt Cool Kids-forløb foregår ved, at barn og forældre modtager terapi og undervisning samtidig og er adskilt i hvert sit lokale med hver sin Cool Kids-konsulent.
 

Hvorfor vælge Cool Kids ASF?

Både dansk og australsk forskning har vist, at majoriteten af børn har særdeles stor gavn af at deltage i Cool Kids-forløb. Dog er der ingen garanti for, at angsten hos det enkelte barn er helt væk efter forløbet, men der vil i langt størstedelen af tilfældene ske en markant udvikling til det bedre. Dette skyldes, at både forældre og børn får konkrete redskaber til at håndtere svære bekymringer, utryghed og angst. Man er som familie nødt til at prioritere de hjemmeopgaver, som følger med programmet for at opnå den bedste effekt.
 

Hvorfor vælge Cool Kids ASF hos Molis?

I Molis er vi specialiserede i autisme hos børn. Det er denne højt specialiserede viden, som vi kombinerer med de forskningsbaserede metoder og tilgange i Cool Kids forløbet. Vores erfaring er, at al arbejde med børn med autisme kræver et stort og indgående kendskab til autismens væsen. Vi kan således tilpasse Cool Kids-forløbet til vores specialiserede viden, hvormed man får det største udbytte af forløbet.
 

Praktiske oplysninger

Før du og dit barn kan starte i et Cool Kids-forløb hos Molis, skal I komme til en indledende visitationssamtale, hvor vi tager en snak om jeres situation og barnets udfordringer med sin angst. Visitationssamtalen koster 450 kr. 

Selve Cool Kids-forløbet strækker sig over 12 sessioner af én time pr. gang. Forældre og børn opdeles og får undervisning samtidig af hver deres Cool Kids-konsulent.
 
Du og dit barn vil få udleveret materialer ved forløbets start, bestående af en arbejdsbog til forældrene og en arbejdsbog til barnet.
 

  • Forløb: Cool Kids ASF (autisme)
  • Dato og tid: 12 sessioner i alt. En session varer én time. De første 9 sessioner ligger én gang ugentligt, og de sidste 3 sessioner ligger med en måneds mellemrum. Datoer aftales enkeltvis med den enkelte familie.
  • Sted: Molis, Store Strandstræde 19, 1. sal, 1255 København K. 
  • Cool Kids-konsulenter: Psykolog Louise Isager og psykologpraktikant Emma Krarup-Andersen
  • Pris: kr. 15.875,- pr. familie inkl. materialer og forplejning. Prisen dækker 12 timer for barnet og 12 timer for forældrene, altså i alt 24 timer. Ved en familie på et barn og to voksne, giver dette en timepris på kun kr. 220,- pr. deltager.

Spørgsmål

Du er meget velkommen til at kontakte os for at høre mere.
 

Tilmelding til Cool Kids forløbet

Du kan tilmelde dig visitationssamtalen herunder, og så kontakter vi dig for aftale om opstart. Vi opstarter forløb løbende, som der kommer tilmeldinger. Købet er bindende og kan ikke fortrydes. Læs mere om vores handelsbetingelser her.

Ved at købe billet til visitationssamtalen, forpligter du dig ikke til et Cool Kids forløb. Til visitationssamtalen undersøges det, om Cool Kids er det rette for jer, og om vi vurderer, at Cool Kids kan være gavnligt for jer. Herefter besluttes det, om I ønsker at tilmelde jer til Cool Kids ASF. 

Du tilmelder dig visitationssamtalen ved at købe billetter her:

Køb Cool Kids forløb

Hvis du ønsker at tilmelde dig/jer med betaling via EAN-nummer, bedes du udfylde nedenstående. Dette tillægges et administrationsgebyr på kr. 50,- pr. faktura.

Betaling med EAN-nummer

Information om deltager:

Ved tilmelding samtykker du til vores privatlivspolitik.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Ring 29 80 29 90