Svaret er ja!
Adfærden vi gerne vil forstå på dette kursus, er adfærden hos børn, unge og voksne med autisme (med og uden PDA), ADHD, ADD og/eller øvrige belastningsreaktioner og stress-symptomer, som har brug for hjælp til deres sensoriske bearbejdningsvanskeligheder.
Er man en omsorgsfuld voksen ved siden af en person med sensoriske udfordringer, uanset barn, ung eller voksen, kan man helt naturligt komme til at tænke:
Det kan der være helt naturlige årsager til, når vi forstår nervesystemets måde at bearbejde information på.
Ovenstående handler sjældent om bevidste adfærdsvalg, og jeg vil vove at påstå nærmest aldrig, så lad os tale om det, så vi kan håndtere det, regulere det og på sigt forebygge det.
Lad os se på krop og hjernes præmisser for trivsel, og hvordan krop og hjerne samarbejder, når trivsel lykkes eller ej.
På kurset giver jeg en gennemgang af de vigtige mekanikker, så vi forstår den enkeltes sanseadfærd, sansesprog og sansebehov.
På dette kursus får du forståelse for alle vores otte sansesystemer og deres individuelle arbejdsbetingelser samt får indblik i og overblik over, hvordan du kan forstå de børn, unge eller voksne, du kender, som i deres adfærd laver til- og fravalg af stimuli, fordi de har svært ved at bearbejde alle sansestimuli på én gang.
Dette kursusformat giver stor mulighed for at lære at forstå de specifikke udtryk, som sensoriske udfordringer kan have samt inkorporerer fokus på at forstå betegnelsen Sensory Processing Disorder (SPD) og desuden indblik i sensorisk udredning, og hvordan dette gribes an.
Rigtig mange med autisme, ADHD, ADD og andre udfordringer, uanset om man er barn, ung eller voksen, har svært ved filtrering og sortering af alle de indtryk, der hører med til dagligdagen. Nogle stimuli kommer ind med fuld fart, uden at de kan sorteres fra, og de kommer til at overdøve det hele og skabe overstimulering.
Andre stimuli har svært ved at komme igennem filteret og overhovedet blive opdaget og registreret nok i nervesystemet. Det giver ubalance og kan være yderst belastende og begrænsende i dagligdagen og have store sociale og kognitive konsekvenser.
På kurset vil der blive gennemgået, hvordan udfordringer i sanseintegrationen kommer til udtryk, hvorfor det er sådan, og hvad der er på spil, når vi oplever, at nogle personer har en særlig selvbeskyttende adfærd og svært ved at selvregulere sig. Dette indebærer forståelse af vores forsvarsreaktioner fight, flight, freeze og fawn.
Alle har en helt unik opfattelse af sansestimuli, og alle har ret i deres oplevelse fra det udgangspunkt, de har. Uden diskussion.
Det, man sanser, er ikke forkert. Alle os, der sanser forholdsvis fredeligt, skal respektere, acceptere og godtage alle de sansninger, vi ikke forstår i vores egen logik.
Al sanseintegration har en konsekvens. Hvis det går godt, har vi det tilpas, vi har overskud og er i god trivsel.
Hvis sanseintegrationen går mindre godt, har det opmærksomheds- og koncentrationskonsekvenser, udløser over- og underreaktioner, reguleringsbesvær, uhensigtsmæssig adfærd, øget stress, belastning og nedsat trivsel.
På dette 12-timers sanseintegrationskursus får du konkrete værktøjer med hjem til at:
Du får en grundlæggende viden med løbende praksiseksempler for at kunne anvende værktøjerne og sætte din viden bedst i spil, når du kommer hjem fra kursus.
Formålet med kurset er først og fremmest forståelse, nye refleksioner, nyt sprog og nye forudsætninger for relationel ro med dem derhjemme, der har det svært.
Dette 12 timers kursus giver det bedste udgangspunkt for at kunne implementere de rette fremadrettede indsatser i praksis, der gør den nødvendige forskel.
Denne grundlæggende forståelse vil øge muligheden for at få optimalt udbytte af fremadrettet praksisvejledning.
Ønsker du at betale via EAN skal du udfylde den relevante information herunder. Tilmelding er bindende og kan ikke fortrydes; læs mere om vores handelsbetingelser her.
Har du spørgsmål til kurset, er du meget velkommen til at kontakte os. Du er også velkommen til at tilmelde dig vores nyhedsbrev her.
Følg Molis på Instagram, Facebook og LinkedIn.
Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.