Ring til os
E-mail

Uhensigtsmæssig sanseintegration onsdag den 2. februar 2022 på Sjælland  

Dette kursus tager udgangspunkt i uhensigtsmæssig sanseintegration, svære reaktionsmønstre ved over- og understimulering, copingstrategier, høje og lave tolerancer samt gennemgang af sanseprofilen. 


Kurset handler om, hvorfor vi reagerer så forskelligt på sansestimuli.

Hvordan sanseintegrationsvanskeligheder ses i adfærden, og hvordan man kan gennemskue det? Hvad er over- og underreaktioner på sansestimuli? Kan man både have høje og lave tolerancer for sanser på samme tid?

Svaret er JA!

Som en omsorgsfuld voksen ved siden af en person med sensoriske udfordringer, kan man komme til at tænke:

 • Hvorfor reagerer han så voldsomt? Det kan da ikke passe?
 • Hvorfor græder hun så tit?
 • Hvorfor er han så stædig og kontrollerende? Er det ikke lidt hysterisk?
 • Hvorfor er hun altid så langsom?


Beskyttelsesadfærd

På kurset vil det blive gennemgået, hvordan udfordringer i sanseintegrationen kommer til udtryk i adfærden, og hvad der er på spil, når vi oplever, at nogle personer har en særlig beskyttende adfærd og svært ved at regulere sig.

Alle har sin helt egen opfattelse af sansestimuli, og alle har ret i deres oplevelse fra det udgangspunkt, de har. Dette vil aldrig være til diskussion.

Al sanseintegration har en konsekvens. Hvis det går godt, har vi det tilpas, og vi har overskud og er i god trivsel.

Hvis sanseintegrationen går mindre godt, har det opmærksomheds- og koncentrationskonsekvenser, udløser over- og underreaktioner, reguleringsbesvær, uhensigtsmæssig adfærd, øget stress, belastning og nedsat trivsel.

Øget stress-sårbarhed og fight/flight

En kontinuerlig ubalance i sansning øger stress-sårbarheden og udløser et kontinuerligt overarbejde for at klare det. Det er også her de automatiserede forsvarsreaktioner kommer i spil som overlevelsesstrategier mod sansestress og viser sig som Fight, Flight eller Freeze.

På kurset får du et værktøj til at gennemskue, hvad adfærdsreaktionen er et udtryk for, og om den adfærd du ser hos et barn, en ung eller en voksen måske kan bunde i en sanseintegrationsforstyrrelse, som kræver hjælp.

Der vil på kurset blive gennemgået:

 • Typiske reaktionsmønstre ved lav og høj tærskel for alle sanserne
 • Karakteristika ved over- og underreaktioner for alle sansesystemer


Med denne viden kan du anskue adfærdsmønstre anderledes med nogle nye sansebriller i dit samvær med barnet, den unge eller den vokse med sanseudfordringer i form af sensorisk sensitivitet, sensorisk undgåelse, sensorisk underregistrering eller sansesøgende adfærd.

Sanseprofil

Afslutningsvis på kurset vil sanseprofilen som testværktøj blive gennemgået i forhold til fordele og udbytte af denne i hverdagen.

Molis tilbyder udarbejdelse af sanseprofiler til børn, unge og voksne som har behov for det. Læs mere her.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvad andre siger om vores kurser, kan du læse mere her.

Praktiske oplysninger

Kurset varer seks timer, og undervejs vil der være te, kaffe, snacks og frokost. Du får udleveret materialer på kurset, og efter kurset får du alle materialerne i pdf-format.

 • Kursus: Uhensigtsmæssig sanseintegration.
 • Dato: Onsdag d. 2. februar 2022.
 • Tid: kl. 10.00-16.00.
 • Sted: Molis, Solrød Center 33, 1. sal, 2860 Solrød Strand. Tryk her for rutevejledning, som du kan printe. (Indstil GPS til Solrød Center 31) 
 • Målgruppe: Både privatpersoner (forældre, pårørende, primære omsorgspersoner, plejeforældre, aflastningsfamilier) og fagfolk (pædagoger, lærere, pædagogmedhjælpere, støttekontaktpersoner, nyuddannede ergo- og fysioterapeuter, talehørerlærere, psykologer, institutionsledere, socialrådgivere, sagsbehandlere).
 • Deltagerantal: Max. 24 deltagere - minumum 8.
 • Kursusholder: Ergoterapeut Kia Ehlers.
 • Pris: Kr. 1.895,- inkl. materialer og forplejning.
 • Tilmeldingsfrist: Mandag d. 24. januar 2022.

Tilmeld dig kurset her

Tilmelding via EAN

Ønsker du at betale via EAN skal du udfylde den relevante information herunder. Tilmelding er bindende og kan ikke fortrydes; læs mere om vores handelsbetingelser her.

Information om deltager:

Faktura skal fremsendes til:

Ved tilmelding samtykker du til vores privatlivspolitik.

Spørgsmål

Har du spørgsmål til kurset, er du meget velkommen til at kontakte os.

Hvis du ønsker at holde øje med, hvornår kurset udbydes næste gang, eller hvilke andre kurser vi udbyder, er du velkommen til at tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Ring 29 80 29 90