Ring til os
E-mail

Kursus om skærmforbrug og skærmafhængighed hos børn og unge med autisme d. 1. november 2018 i København

Overforbrug og afhængighed af skærm (som computer og iPad) er et stigende problem blandt børn og unge med en autismespektrumtilstand.

At være forældre i den digitale tidsalder stiller særlige krav, og mange forældre og fagfolk oplever, at deres børn og unge er så glade for at bruge en skærm, at de har meget svært ved at få dem væk fra iPaden, computeren, playstationen eller mobiltelefonen.

Forældre og fagfolk oplever ligeledes, at skærmen gør børnene og de unge humørsvingende, dovne og irritable og i nogle tilfælde også meget udadreagerende.

På dette kursus sætter vi fokus på overforbrug og afhængighed af skærm hos børn og unge med en autismespektrumforstyrrelse og tillægsdiagnoser såsom ADHD.

Hvornår er der tale om skærmafhængighed?

Afhængighed er, når en dårlig vane udvikler sig til at blive et uundværligt behov. På kurset vil du få indsigt i nogle af de tegn, der kan være med til at vise, at dit barn ikke blot er storforbruger af skærm, men er afhængig af sin mobiltelefon, iPad eller computer.

Kurset vil samtidig diskutere, hvad grænsen er mellem et normalt brug af skærm og hvornår, der er tale om et overforbrug og hvilke negative konsekvenser, der er forbundet med et stort forbrug af skærm blandt andet for trivsel, indlæring, relationer, søvn og udvikling.

Gode råd til en sund balance

På kurset gives gode råd til, hvordan du som forælder eller fagperson forstår og tackler barnets/børns forbrug af skærm. På kurset vil du få indsigt i nogle af de uhensigtsmæssige konsekvenser, som øget skærmbrug kan have for børns trivsel og indlæring, men kurset vil samtidig lægge vægt på, at vi befinder os i en digital tidsalder, som er kommet for at blive, og at det derfor handler om at finde en sund balance i forhold til skærmforbrug.

Kurset vil være en blanding af en teoretisk gennemgang af skærmforbrug og afhængighed hos børn og unge med autisme og en praktisk tilgang til, hvordan man arbejder med at få en sund balance i skærmforbruget, herunder hvordan man motiverer barnet/den unge til selv at ønske at nedsætte sit skærmforbrug.

Praktiske oplysninger

Kuret varer seks timer, og undervejs vil der være te, kaffe, snacks og frokost. Du vil få udleveret materialer på kurset, og du vil efter kurset kunne få alle materialerne i pdf-format, hvis du ønsker det.

  • Kursus: Autisme og skærmforbrug.
  • Dato: torsdag d. 1. november 2018.
  • Tid: kl. 9.30-15.30.
  • Sted: Molis, Store Strandstræde 19, 1. sal, 1255 København K. 
  • Målgruppe: Alle over 16 år, der selv har autisme, pårørende (forældre, primære omsorgspersoner, plejeforældre, aflastningsfamilier, støttekontaktpersoner mm.) og fagfolk (psykologer, lærere/skoleledere, pædagoger, ergoterapeuter, fysioterapeuter, læger, psykiatere, sygeplejersker og socialrådgivere).
  • Deltagerantal: Max. 20 deltagere.
  • Underviser: Psykolog Freja Klein.
  • Pris: Kr. 1.650,- inkl. materialer og forplejning.
  • Tilmeldingsfrist: Torsdag d. 25. oktober 2018.

Spørgsmål

Har du spørgsmål til kurset, er du meget velkommen til at kontakte Freja på mail: freja@molis.dk eller på telefon 40 77 95 14.

Hvis du ønsker at holde øje med, hvornår kurset udbydes næste gang, eller hvilke andre kurser vi udbyder, er du velkommen til at tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Tilmelding & uddybende information

Du tilmelder dig kurset ved at købe billetter her:
Køb billetter

Købet er bindende og kan ikke fortrydes. Læs mere om vores handelsbetingelser her.

Du finder uddybende information om kurset her. Husk gerne at læse og eventuelt downloade og printe informationen på forhånd.

Hvis du ønsker at tilmelde dig/jer med betaling via EAN-nummer, bedes du udfylde nedenstående. Dette tillægges et administrationsgebyr på kr. 50,- pr. faktura.

Betaling med EAN-nummer

Information om deltager:

Ved tilmelding samtykker du til vores privatlivspolitik.