Kort om KRAP
KRAP, som står for Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik, er både et menneskesyn og en tilgang til mennesker.
KRAP har en bred vifte af metoder og redskaber, som hjælper os til at forstå mennesker endnu bedre og til at møde mennesker, hvor de er.
Redskaberne kan også hjælpe os til at se udviklingspotentialer og arbejde med mestringskompetencer og konkrete færdigheder hos os selv og andre.
KRAP-tilgangen kan anvendes i den pædagogiske og psykologiske praksis. Metodikken og menneskesynet kan tages med ind i personalerefleksionsrummet og kan være virksomt i forhold til at se et andet perspektiv og opnå en ny forståelse for et andet menneske.
Relevant for mange
KRAP er relevant for mange mennesker både med og uden diagnoser. KRAP er også for lægfolk som eksempelvis forældre, venner, kolleger og studiekammerater.
KRAP kan hjælpe med at se bag om adfærden og skabe en højere grad af forståelse og dermed åbne for muligheden for at blive mødt med rammer, der i højere grad matcher forudsætningerne.
I en personalegruppe kan KRAP være med til at give et fælles sprog og en fælles faglig platform. Den anerkendende tilgang kan blandt andet medføre, at der tillægges merepositive intentioner til andre mennesker, hvorved det faglige udspil i relationen kan blive opkvalificeret.
Hvis du er nysgerrig på mere viden om KRAP-undervisning, KRAP-supervision og KRAP-terapi, kan du læse mere hos
krapspecialisterne.