Ring til os
E-mail

Kursus om Uhensigtsmæssig sanseintegration

Dette kursus tager udgangspunkt i uhensigtsmæssig sanseintegration, svære reaktionsmønstre ved over- og understimulering, copingstrategier, høje og lave tolerancer samt gennemgang af sanseprofilen. 


Kurset handler om, hvorfor vi reagerer så forskelligt på sansestimuli.

Hvordan ses sanseintegrationsvanskeligheder i adfærden, og hvordan kan man gennemskue det? Hvad er over- og underreaktioner på sansestimuli? Kan man både have høje og lave tolerancer for sanser på samme tid?

Svaret er JA!

Som en omsorgsfuld voksen ved siden af en person med sensoriske udfordringer, kan man komme til at tænke:

  • Hvorfor reagerer han så voldsomt? Det kan da ikke passe?
  • Hvorfor græder hun så tit?
  • Hvorfor er han så stædig og kontrollerende? Er det ikke lidt hysterisk?
  • Hvorfor er hun altid så langsom?


Beskyttelsesadfærd

På kurset vil det blive gennemgået, hvordan udfordringer i sanseintegrationen kommer til udtryk i adfærden, og hvad der er på spil, når vi oplever, at nogle personer har en særlig beskyttende adfærd og har svært ved at regulere sig.

Alle har sin helt egen opfattelse af sansestimuli, og alle har ret i deres oplevelse fra det udgangspunkt, de har. Dette vil aldrig være til diskussion.

Al sanseintegration har en konsekvens. Hvis det går godt, har vi det tilpas, og vi har overskud og er i god trivsel.

Hvis sanseintegrationen går mindre godt, har det opmærksomheds- og koncentrationskonsekvenser, udløser over- og underreaktioner, reguleringsbesvær, uhensigtsmæssig adfærd, øget stress, belastning og nedsat trivsel.

Øget stress-sårbarhed og fight/flight

En kontinuerlig ubalance i sansning øger stress-sårbarheden og udløser et kontinuerligt overarbejde for at klare det. Det er også her de automatiserede forsvarsreaktioner kommer i spil som overlevelsesstrategier mod sansestress og viser sig som fight, flight eller freeze.

På kurset får du et værktøj til at gennemskue, hvad adfærdsreaktionen er et udtryk for, og om den adfærd du ser hos et barn, en ung eller en voksen måske kan bunde i en sanseintegrationsforstyrrelse, som kræver hjælp.

Der vil på kurset blive gennemgået:

  • Typiske reaktionsmønstre ved lav og høj tærskel for alle sanserne
  • Karakteristika ved over- og underreaktioner for alle sansesystemer


Med denne viden kan du anskue adfærdsmønstre anderledes med nogle nye sansebriller i dit samvær med barnet, den unge eller den vokse med sanseudfordringer i form af sensorisk sensitivitet, sensorisk undgåelse, sensorisk underregistrering eller sansesøgende adfærd.

Sanseprofil

Afslutningsvis på kurset vil sanseprofilen som testværktøj blive gennemgået i forhold til fordele og udbytte af denne i hverdagen.

Molis tilbyder udarbejdelse af sanseprofiler til børn, unge og voksne som har behov for det. Læs mere her.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvad andre siger om vores kurser, kan du læse mere her.

Praktiske oplysninger

Du får udleveret materialer på kurset, og efter kurset får du alle materialerne i PDF-format.

  • Kursus: Uhensigtsmæssig sanseintegration.
  • Varrighed: En-seks timer, alt efter hvilken længde du ønsker. Vores anbefaling er en længde på tre-seks timer.
  • Sted: Hvor du ønsker; eksempelvis på din arbejdsplads, i dit forsamlingshus eller i vores lokaler i en af vores afdelinger.
  • Målgruppe: Både privatpersoner (forældre, pårørende, primære omsorgspersoner, plejeforældre, aflastningsfamilier) og fagfolk (pædagoger, lærere, pædagogmedhjælpere, støttekontaktpersoner, nyuddannede ergo- og fysioterapeuter, talehørerlærere, psykologer, institutionsledere, socialrådgivere, sagsbehandlere).
  • Deltagerantal: Vi kan holde kurset for det antal deltagere, du ønsker. Vi tilpasser kurset til antal deltagere og varighed.
  • Kursusholder: Ergoterapeut Kia Ehlers.
  • Pris: Du kan se vores prisliste her.

Kom på venteliste

Er du interesseret i at deltage næste gang, dette kursus udbydes, kan du ved at udfylde dine informationer, komme på vores uforpligtende venteliste.


Spørgsmål

Har du spørgsmål til kurset, er du meget velkommen til at kontakte os. Du er også velkommen til at tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her får du viden om autisme og information om nyheder og kommende kurser.
Ved tilmelding til vores nyhedsbrev samtykker du til vores privatlivspolitik.

Ring 29 80 29 90